Osvojite Vrijeme badema, knjigu o hodočašću Camino de Santiago

„Kad i gdje počinje putovanje? Onda kad između stotina mjesta koje želimo posjetiti odaberemo jedno? Onda kad kupimo prvi komad opreme? Kad kupimo karte? Kad sjednemo u vlak, u avion, kad se on odvoji od zemlje, da li time započinje?“ Tim riječima započinje nova knjiga putopjesnikinje Maje Klarić koja nas vodi na 880 km dugo putovanje - pješice. Dugo očekivana knjiga donosi priču o hodočašću koje iz godine u godinu postaje sve popularnije diljem svijeta. Osvojite je...

Njih četvero

Ako ste gledali američki film „Put“ s Martinom Sheenom u glavnoj ulozi, znate o čemu je riječ. U četveročlanoj skupini, Maja je krajem 2010. godine prehodala poznato hodočašće Camino de Santiago koje povezuje mjestašce Saint Jean Pied du Port na jugu Francuske s gradom Santiago de Compostela u Galiciji, nakon čega su nastavili još tri dana do mjesta Finisterre na obali Atlantskog oceana gdje su završili svoje putovanje.

Putopis „Vrijeme badema“ prva je Majina knjiga u prozi, nakon tri zbirke putopisnih pjesama: „Život u ruksaku“ koja prepričava njezina europska putovanja, „Quinta Pitanga“ koja je nastala tijekom rezidencijalnog boravka u Brazilu te „Nedovršeno stvaranje“ koju je napisala tijekom putovanja po Peruu, Boliviji, Argentini, Čileu i Ekvadoru.

Nov pogled na poznato hodočašće

Putopis „Vrijeme badema“ donosi sasvim nov pogled na poznato hodočašće. Kako i sama u knjizi kaže: „Ono što mene trenutačno zanima su intimne refleksije o putu i suputnicima, neuobičajene i neočekivane stvari, pustolovine koje će zasigurno zadesiti svakog od nas, a ponajviše priroda...“ Maja nastoji dočarati samo iskustvo Camina kao i dugog pješačenja općenito, što dodatno dočaravaju i fotografije koje je na putu snimila njezina sestra Dijana.

Kako sama kaže, nije to vodič za Camino u kojem ćete pronaći popise prenoćišta ili kilometražu između dvije etape na putu, no čitajući knjigu moći ćete doživjeti nešto još važnije – osjetiti što znači hodati i po 30 kilometara dnevno, boriti se za žuljevima, ali i iskusiti ono što je najvažnije što hodočasnici proživljavaju na tom putu - osjećaj zajedništva, kontemplacije i duhovne transformacije.

Predstavljanje knjige „Vrijeme badema“ u Zagrebu održat će se u novootvorenom prostoru za druženje „Botaničar“ (Trg Marka Marulića 6), 26. 10. u 20 sati, a vodit će je dobro nam znani pustolov, putopisac i fotograf Davor Rostuhar.

Više Maji i o predstavljanjima knjige u drugim gradovima doznajte na

www.facebook.com/maj…­a.klaric.putopoezija

Napišite nam zašto biste htjeli osvojiti knjigu 'Vrijeme badema' i što od nje očekujete. Svoj odgovor s kućnom adresom pošaljite do 1. studenog 2016. na e-mail: sensaklub@adriamedia.hr

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci