Osvojite odličan duhovni roman 'Kafić na kraju svijeta'

Često si postavljamo ciljeve ka kojima onda jurimo bez osvrtanja. Isto toliko često, ali najčešće prekasno, shvatimo da smo 'ljestve po kojima smo se penjali' naslonili na pogrešan zid. I zato je dobro što postoje ovakve knjige. 'Kafić na kraju svijeta' je roman o smislu života koji je napisao John Strelecky. Naši čitatelji već jako dobro znaju da se, bez obzira na naše materijalno stanje, duša nikada ne smije zanemariti, a autor ovog romana uspio je na nov način ispričati jedan takav slučaj. Odgovorite na naše nagradno pitanje i osvojite knjigu...

U knjizi pratimo kratko, ali vrlo značajno, razdoblje života poslovnog čovjeka Johna (svaka sličnost s autorom je namjerna). John je po svim vanjskim kriterijima iznimno uspješan, ali i pomalo umoran od svojih ambicija. Odlučivši se malo odmoriti, zaputi se na mjesto u kojem će osvježiti um i srce. No put do njega pretvori se u odiseju duha, avanturu koja će Johna u potpunosti promijeniti. Na putu prepunom zapreka, on se odjednom stvori ispred kafića, no u njemu se nalazi jedan sasvim drugačiji svijet, a iz njega izlaze sasvim drugačiji ljudi od onih koji su ušli.

„Mali café usred ničega postaje prijelomnica za Johna, marketinškog direktora koji živi u vječnoj žurbi. John se zapravo želi samo kratko odmoriti, ali na jelovniku uz dnevni meni pronalazi i tri pitanja:

“Zašto ste ovdje?
Bojite li se smrti?
Jeste li ispunjeni?”
Ta neobična pitanja probude Johnovu znatiželju pa on uz pomoć kuhara, konobarice i jedne gošće pokuša riješiti njihovu tajnu.

Pitanja o smislu života u mislima ga odvode iz njegova direktorskog ureda na havajsku obalu, pri čemu mijenja svoj stav prema životu i odnosima te spoznaje koliko čovjek može naučiti od mudre zelene morske kornjače. Njegovo se putovanje pretvara u putovanje u samoga sebe. Iznimno životno, duhovito i nadahnjujuće napisana knjiga.

Pročitajte i zanimljiv razgovor s autorom romana ovdje

Napišite nam što biste voljeli da ste o životu znali prije 10 godina i osvojite knjigu Kafić na kraju svijeta. Svoj odgovor s kućnom adresom pošaljite do 27. srpnja 2018. na e-mail: sensaklub@adriamedia.hr

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci