Osvojite novi roman Aleksandre Orlić 'Ako ikad'

Glavna urednica hrvatskog Cosmopolitana, fotografkinja, spisateljica i naša draga kolegica Aleksandra Orlić ovih je dana objavila svoj drugi roman 'Ako ikad', priču o tri žene u različitoj životnoj dobi čiji se životi prepleću na nevidljive i nevjerojatne načine. Hrabra knjiga o ljubavi, preljubu, osveti, sazrijevanju i oprostu, putovanje je kroz vrijeme i živote protagonistica koje će vas dirnuti, nadahnuti, rastužiti, zabaviti... Odgovorite na naše pitanje i osvojite je

Put do ljubavnog raja

Vatrenocrvena naslovnica i bujna flora na slovima AKO IKAD daju naslutiti da tri glavne junakinje romana – fotografkinja Lena u tridesetima, dermatologinja Andrea u četrdesetima te psihologinja Tihana u pedesetima žive u nekoj vrsti ljubavnog raja.

No, već u prvom poglavlju romana koje se događa u vožnji autobusom prema Trstu saznat ćemo da putevi protagonistica do vrta užitaka itekako vode zaobilaznicama. Štoviše, da će na putu do raskošnog raja, kakav su si izmaštale u glavi na svojoj koži morati osjetiti brojna iskušenja, sram zbog golotinje, oprost te konačno zagristi u gorku jabuku spoznaje.

Hrabra knjiga o šest vrsta ljubavi

Nova knjiga Aleksandre Orlić "Ako ikad" vodi nas na putovanje od prvih ljubavi za šankom Sedmice i Kulušića do izdaje, preljuba i osvete; od zagrebačkih klubova na plesu pod maskama do skidanja maski kod psihologa. Naposljetku, ovo je hrabra knjiga o šest vrsta ljubavi i svim nuspojavama koje ona sa sobom nosi.

Kako je nastala ova knjiga? "Milan Kundera je svojedobno rekao da su za sve te drame i egzistencijalne krize koje danas osjećamo krivi trubaduri, jer od vremena kada su se brakovi prestali dogovarati iz interesa, a emocije su nas počele vitlati, više nije bilo dovoljno da je svaka ljubav dovoljno dobra, nego smo se bacili u potragu na najvećom ljubavi.

aleksandra orlićAleksandra Orlić aleksandra knjiga ako ikad

Demonski ljubavnici

Odatle pojmovi kao što su – grom iz vedra neba, luda ljubav, najveća ljubav mog života, a koja se itekako dobro promovirala u knjigama, na filmovima ili na ženskim druženjima pod geslom što luđe, to bolje. No u ovoj knjizi sam željela pokazati i drugu stranu medalje te velike ljubavi i kako se uopće oporaviti od nje te zašto tako često padamo na muškarce koji bi se mogli opisati kao demonski ljubavnici", rekla nam je autorica knjige.

Ako ste i vi spremni za suočavanje s vašim arhetipovima idealnih muškaraca i žena, svih tih animusa i anima koje je još Jung davnih dana tako dobro opisao, onda je ova knjiga baš za vas.

Napišite nam prema kome ili čemu osjećate najveću ljubav, a mi ćemo tri odgovora nagraditi knjigom Aleksandre Orlić "Ako ikad". Svoj odgovor s kućnom adresom šaljite do 10. veljače 2017. na e-mail: sensaklub@adriamedia.hr 

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci