Osvojite kultnu knjigu Maye Angelou 'Znam zašto ptica u kavezu pjeva'

Prva od šest autobiografskih knjiga kultnog statusa, 'Znam zašto ptica u kavezu pjeva', najpoznatija i najprevođenija je knjiga memoara Maye Angelou, legendarne američke književnice, pjesnikinje i aktivistkinje za ljudska prava, i prvi je put prevedena na hrvatski jezik. Osvojite je

Knjiga koja će vas i nasmijati i rasplakati

Briljantno napisano štivo i dokument vremena, u jednakoj mjeri dirljivo i nadahnjujuće. Poetična i snažna, istodobno puna radosti i boli, puna tajni i uspomena, knjiga koja će vas i nasmijati i naježiti i rasplakati.

Jednako inspirativna za mlade kao i za odrasle čitatelje, ovo je knjiga o odrastanju, u svakom smislu te riječi. Jedan od vrhunaca svjetske literature, i nezaobilazna nositeljica ženskog, ali i ljudskog glasa, u izvrsnom prijevodu Željke Gorički.

Žena inspiracija Maya Angelou: Budite duga u nečijem oblaku

I danas se smatra uzorom mladima

Maya Angelou, rođena kao Marguerite Ann Johnson (St. Louis, 4.4. 1928 – 2014.) bila je američka pjesnikinja, spisateljica, glumica, redateljica i aktivistica, izuzetna, utjecajna osoba američkog pokreta za građanska prava. Godine 2001. časopis Ladies Home Journal uvrstio ju je među 30 najmoćnijih žena Amerike.

Njezine su knjige prevedene na mnoge svjetske jezike, a najpoznatija i najprevođenija Znam zašto ptica u kavezu pjeva, (1969.), nominirana je i za Nacionalnu književnu nagradu. Pisala je i eseje, scenarije, drame, poeziju pa čak i kuharice. Knjiga poezije Just Give Me a Cool Drink of Water 'Fore I Die (1971.) nominirana je za Pulitzerovu nagradu.

Okušala se u mnogim vidovima umjetnosti i obrazovanja, za što je primila brojna priznanja i nacionalne nagrade. Prijateljevala je s najutjecajnijim osoba svojeg doba, od Martina Luthera Kinga, do Opre i Baracka Obame te se i danas smatra uzorom mladima.

Sensa.hr i Planetopija daruju vam tri knjige 'Znam zašto ptica u kavezu pjeva'. Napišite nam zašto vi mislite da ptica u kavezu pjeva i osvojite knjigu. Svoj odgovor s kućnom adresom šaljite do 1. travnja 2019. na e-mail: sensaklub@adriamedia.hr

znam zašto ptica u kavezu pjeva

 

Vlasta Prohaska Jarec

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci