Promo

Očuvajte svježinu lica i u menopauzi - osvojite 100 uzoraka Vichyjeve kreme Neovadiol

Uz zdraviji način življenja, zdravlje i ljepotu kože u osjetljivom razdoblju menopauze očuvat ćete i prilagođavanjem rituala njege. Da biste bili sigurni da će proizvodi za njegu imati toliko široko djelovanje da mogu ispuniti sve potrebe kože u toj dobi, iskušajte liniju Vichy Neovadiol. U povodu Svjetskog dana menopauze, koji je obilježen 18. listopada, darujemo vam uzorke...

Perimenopauza i menopauza do­nose brojne tjelesne promjene koje su, među ostalim, posljedica hormonskih oscilacija. Razine estrogena su prije menopauze relativno stabilne, ali počinju opadati otprilike godinu dana prije posljednje menstruacije. Lučenje progesterona počinje opadati već u perimenopauzi, a u menopauzi se kod mnogih žena proizvodi više testosterona nego u perimenopauzi. Estrogen i progesteron zaduženi su za očuvanje kolagena, a kako njihova razina opada, sve se teže održava mladolik izgled.

Rituali njege

Želite li da vaša koža sačuva mladolikost i u perimenopauzi, povećajte unos antioksidansa jer se organizam neprestano bori protiv oksidacijskog stresa. Pušenje treba izbjegavati jer smanjenje cirkulacije u koži rezultira manjim dotokom kisika i hranjivih tvari do derme te smanjenom sposobnošću kože da se oslobodi nakupljenih toksina. Ultraljubičasto zračenje također ima jako negativan učinak uzrokujući blage upale koje oslabljuju kolagen i elastin te oštećuju krvne žile u koži zbog čega se smanjuje njena opskrba hranjivim tvarima. Zato u svako doba godine treba nanositi kreme sa zaštitnim faktorom.

 vichy

Uz zdraviji način življenja, zdravlje i ljepotu kože očuvat ćete i prilagođavanjem rituala njege. Budući da se s godinama usporava proces ljuštenja odumrlih stanica, što je jedan od razloga zašto koža gubi svježinu i blistavost, čišćenje lica i vrata mora biti na prvome mjestu. Tražite sredstva za čišćenje namijenjena svom tipu kože, ali pripazite da budu blaga i pH neutralna. Za uklanjanje odumrlih stanica kože umjesto pilinga koji sadrži zrnca, koja mogu biti pregruba za kožu te uzrokovati pucanje kapilara, odaberite kemijski eksfolijant s voćnim kiselinama (AHA i BHA kiseline).

Kolagenska vlakna

Nakon dobrog čišćenja slijedi hidratacija, koja je jedino rješenje za prevenciju ili ublažavanje suhoće kože i bora. Naime, do perimenopauze i menopauze koža izgubi oko 20 posto ukupne količine kolagenskih vlakana koja je čine gipkom i punom. Kako se istodobno smanjuje rad lojnih žlijezda, koža se pojačano isušuje, a povrh svega toga od pedesete je godine usporena i regeneracija kože.

Da biste bili sigurni da će proizvodi za njegu koje koristite imati toliko široko djelovanje da može ispuniti sve potrebe kože u toj dobi, iskušajte liniju proizvoda Neovadiol.

vichy

Neovadiol već više od 15 godina odgovara na posebne potrebe kože koja se mijenja, uvodeći anti-age proizvode koji su rezultat intenzivnog znanstvenog istraživanja i ciljano djeluju na probleme poput gubitka gustoće kože, suhoće i hrapavosti tena žena starijih od 50 godina. Danas je u tijeku prava revolucija uz nastanak Neovadiol nadomjesnog kompleksa njege za kožu: revolucija koja preoblikuje vašu kožu na više razina, vraća joj mladolikost, energiju, mekoću i blistavost.

Ostali članci