Knjigu 'Igra na danski način' osvojile su...

Iako živimo u dobu u kojem je industrija zabave jedna od najsnažnijih, važnost igre za razvoj otporne i uravnotežene djece često se podcjenjuje. U novije vrijeme dječje slobodno vrijeme većinom se svodi na unaprijed organizirane aktivnosti. No što je s nestrukturiranim vremenom u kojem su mašta i sloboda jedini važni čimbenici? O tome nam govori knjiga danske autorice Iben Dissing Sandahl, ujedno i suautorice velikoga prošlogodišnjeg hita „Danski odgoj djece“ koju su u našem kreativnom natječaju osvojile...

1. Biti majkom u osobnom i profesionalnom smislu, jer kao odgojiteljica često bivam drugom majkom, jako je izazovno... Pristupiti djeci kroz igru, kroz zabavu i podignuti svoj duh na njihov nivo, također je često zahtjevno, ali prije svega ispunjavajuće, zabavno i, najvažnije od svega - djelotvorno!

Knjiga bi mi zaista olakšala u pronalasku novih ideja, pravaca, spoznaja, a kao veliki obožavatelj danskog odgoja djece (i knjige i pristupa) ovo bi zaista zaokružilo cjelinu...

Petra Vrdoljak, Solin

2. U jednom malom naselju na kraju grada, smjestila se škola, đaka puna kao šipak.

U srcu škole, jedna je mala knjižnica koja je zapravo dnevni boravak svakom tko voli druženje, igru i cijeni svoj predah od napornog rada.

Knjižničarka osigurava da učenicima bude ugodno i zabavno u knjižnici. Uvijek nudi igre, glazbu, ples, vic, shvaćajući koliko je učenicima važan predah i slobodno vrijeme.

Njihovoj školskoj knjižnici namijenila bih ovu knjigu jer će biti uistinu korisna za razvijanje novih programa rada za učenike u okviru njihovog slobodnog vremena u školi!

Tina Radovanović, Sesvetski Kraljevec

3. Željela bih osvojiti knjigu da se mogu kvalitetnije družiti s unukom, što je potpuno suprotno od druženja s roditeljima. Ne želim se miješati (svekrva), ali sam unuk mi kaže kako kod kuće puno gleda tv i igra igrice dok se kod mene tv uopće ne pali ni inače te vrijeme provodimo vani i crtamo. Željela bih nam još bolje i kvalitetnije druženje bar dok nije krenuo u školu pa imamo više vremena.

Vesna Lončarica, Rijeka

knjiga

 

 

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci