Dobitnice Eucerin® proizvoda za zaštitu kože od alergija

Alergeni iz zraka u organizam ne prodiru samo dišnim putem, nego i kroz kožu, naš najveći organ. Eucerinova linija pH5 štiti vas od alergena i njeguje. Evo dobitnica paketa Eucerinovih proizvoda pH5

1. Alergična sam na pelud breze, ljeske i johe. U početku sam koristila razne preparate klasične medicine, ali bez posebnih rezultata i poboljšanja. Odlučila sam potpuno promijeniti način prehrane. U borbi protiv alergije okrenula sam se zelenim sokovima, domaćem kefiru, uzgoju klica, velikim dozama C vitamina, ispiranjem nosa, pečenjem kruha u domaćoj radinosti, te zdravim uljima (crni kim, laneno ulje). Prije dvije godine krenula sam na satove joge i mislim da su mi vježbe disanja također pomogle. U posljednjih nekoliko godina simptomi alergije su minimalni i to samo lagano curenje nosa. Nema suznih očiju, kihanja i začepljenog nosa. Od velike nelagode i nekad prisutnog straha od proljeća, danas sa radošću očekujem buđenje prirode i ugodne, sunčane dane.
Natalija Fazekaš, Slatina

2. Kako se borim sa alegijama? Odgovor je vrlo loše. U proljeće se borim s peludi, a ljeti s vrstom dermatitisa kao oblika alergije na sunce. To mi otežava svakodnevicu jer posao od mene zahtijeva dugotrajan boravak na suncu i u prirodi, što dovodi i do pojačanih alergijskih reakcija. Po prirodi sam osoba koja ne može dugo biti na jednom mjestu, tako da ni sklanjanje u zatvoren prostor za mene nije rješenje. No, ipak, trudim se sama sebi bar nekako pomoći, pa se u mojim stvarima uvijek može naći pokoja kremica ili nešto slično što bi mi pomoglo kada se alergija pojavi. Nekada ni one ne pomažu, pa je posjet doktoru radi primanja antialergijskih injekcija kod mene česta pojava.
Ivana Katić, Đakovo

3. Protiv alergija se nastojim boriti što prirodnije jer sam vrlo osjetljiva, imam vrlo osjetljivu kožu i organizam podložan kožnim i respirtornim alergijama. Proučavam moć ljekovitih biljaka te koristim razne čajeve koji mi pomažu poput koprive i stolisnika, uzimam med. Kad sam pod stresom, imunitet mi vrlo oslabi i alergije su žešće pa berem maslačak i radim sirup koji je odličan za proljetno čišćenje jetre. Kožne alergije imam konstantno i još sam u potrazi za idealnim preparatima jer mi klasični šamponi, sapuni i gelovi te sva ostala kozmetika koju kupujem u trgovinama iritira kožu, čak i proizvodi za bebe i za osjetljivu kožu.
Ida Rakoš, Rijeka

4. Svake godine s početkom proljeća, cvjetanjem i buđenjem prirode, mojoj petnaestogodišnjoj sestri imunosni sustav kao da odluči ostati spavati zimski san! Teško je gledati kako organizam reagira nizom neugodnih reakcija od svrbeža očiju i kože, crvenila kože do neprestanog curenja nosa... Slijede brojne teško prospavane noći zbog otežanog disanja i osjećaja gušenja. Prati je umor, veseli se kišnim danima, tada lakše diše. I to traje. Traje do prvih naznaka jeseni. Pomaže more i morski zrak, ali u zagrebačkoj vrevi naprosto ovisi o tabletama protiv alergije i drugim pripravcima za jačanje imunosnog sustava. I usprkos tome, simptomi su unazad tri godine ustrajni, čini mi se i jači. Može li Eucerin uskočiti u pomoć?!
Matea Pajtlar, Zagreb

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci