Vježba za otvaranje grlene čakre

Prema energetskoj astrologiji, naši energetski centri ili čakre u interakciji su sa sedam glavnih planeta. Čakre predstavljaju fiziološka vrata kroz koja se mentalna, emotivna i energetska realnost pretvara u fizičku. Energetske vježbe jedan su od načina da se poprave ili unaprijede kvalitete svake čakre. Evo vježbe za grlenu čakru

Uklanjanje mentalne blokade

Merkurov energetski centar ili grlena čakra spaja glavu i tijelo i jedan je od najvažnijih centara za komunikaciju. Kada je ova čakra pročišćena, otvoreni smo za kreativne ideje koje možemo i realizirati kada taj centar povežemo s trećom čakrom.

Energija mora kružiti stabilno kroz sistem da bi biće funkcioniralo ispravno. Mentalna blokada grlene čakre nastaje zbog prevelike misaone aktivnosti povezane s previše briga. Odražava se na razini tijela kao bol u vratu i ramenima, a mentalno i emocionalno kao razdražljivost i zbunjenost, nesposobnost koncentracije te česte osuđivačke stavove. Možemo je izbjeći pomoću energetskih vježbi za Merkur.

Stimulacija točke 'vrata svijesti'

mentalne blokade1Akupresurna točka žučnog mjehura, poznata kao GB 20, jedna je od najmoćnijih točaka za glavobolju, ukočen vrat, nesanicu, razdražljivost, osuđujuće stavove i kroničan umor.

Pronaći ćete je tako da isprepletete prste na zatiljku, a zatim palčevima osjetite udubljenje s obje strane vrata, ispod lubanje (kao na slici). Potom zatvorite oči, udahnite duboko i polagano, a zatim uz što sporiji izdah pritisnite udubljenja, blago naginjući glavu unazad. Nastavite disati polako i držite pritisak oko tri minute. Potom se potpuno opustite uz snažan izdah.

Lea Imširagić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci