Tri načina energetskog čišćenja tijela

Osjećate li se izmoždeno, na ova tri načina možete očistiti tijelo i obnoviti energiju

Još se zapravo nismo uspjeli oporaviti od blagdana, svih onih izlazaka i druženja popraćenih gomilama hrane, a već su nas zatrpale redovne obaveze – i nekoliko tjedana poslije osjećamo kako smo klonuli i nedostaje nam energije. Osim svih tih bezbrojnih aktivnosti, ističe Ryan Mandell, među ostalim autor tekstova u Conscious Lifestyle Magazineu, naše energetsko tijelo iscrpljuju i stvari koje su dio suvremenog načina života kao što su štetna elektromagnetska zračenja te hrana "začinjena" pesticidima. A tu je i okolina, u kojoj se redovito nađe pokoja negativna osoba, energetski vampir. Mandell preporučuje svoja tri omiljena načina za čišćenje, pročišćavanje i ponovno punjenje energetskog tijela:

1. Boravak u prirodi – u najboljem slučaju, bez mobitela sa sobom. Osobito je korisno otići negdje u blizinu vode jer se time potiče eliminacija otpadnih tvari iz organizma. Ako ne možete otići na izlet u prirodu, otiđite u park. Čak će i samo kratka šetnja nekoliko puta na dan pozitivno utjecati na raspoloženje. Zemlja je puna negativnih iona, stoga boravak u prirodi i u blizini biljaka iscjeljuje i obnavlja naš kompletan energetski ustroj.

2. Čišćenje dimom biljaka – riječ je o drevnoj tehnici kojom se uklanja negativna energija, a u tu se svrhu pali drvo, npr. palo santo, ili suhi listići biljaka, najbolje kadulje. Dim koji pritom nastaje otpušta negativne ione te čisti i dezinficira zrak ostavljajući umirujući miris, a energetsko polje čisti relativno brzo. Kad je riječ o kadulji, Mandell preporučuje i uporabu eteričnog ulja kadulje te posipanje hrane njenim sušenim listićima. Usto, za obnavljanje energije savjetuje i konzumiranje gotu kole.

3. Kupke s ljekovitim solima – odlične su za čišćenje i obnavljanje energetskog tijela jer izvlače toksine i potiču cirkulaciju. Za kupku upotrijebite oko 1 kg soli, morske ili himalajske, kako biste dobili 1-postotnu otopinu (na svakih 5 litara vode u kadi stavite oko 50 g soli). Sol prelijte toplom vodom te ostavite oko pola sata da se rastopi, a potom ulijte ostatak vode te uronite u kupku. U kupki ostanite oko pola sata, a zatim se posušite ručnikom i, ako možete, kratko prilegnite. Ovakva kupka opušta i umiruje, a odlična je i ublažavanje bolova u mišićima.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci