Što o stanju tijela govore brazde na jeziku

Jezik je ogledalo stanja u organizmu, a prema kineskoj medicini, pojedini dijelovi jezika odgovaraju organima u tijelu...

Značenje brazda

Prema kineskoj medicini brazde na jeziku povezane su s količinom tekućine u tijelu. Njihovo značenje ovisi o položaju i dubini, a mjesto na jeziku pokazuje koji je organ u pitanju. Što je ona dublja, to je disharmonija ozbiljnija i dulje traje. Ako po cijelom jeziku ima malih brazda, radi se o nedostatku tekućine u želucu i nedostatku jina slezene.

Duboke brazde znače da se radi o nedostatku jina bubrega. Vertikalne na stranama jezika vide se kod nedostatka či energije ili janga slezene i obično se vide kod blijedog jezika.

Jedna vertikalna brazda na samoj sredini jezika ukazuje na probleme sa želucem, a ako je vrlo dugačka, ukazuje na probleme želuca, srca i pluća istovremeno.

Ako brazda ide do vrha jezika i tamo se račva, radi se o emocionalnom problemu, koji je povezan sa srcem (ljubav, obitelj, prijatelji...). Ove osobe često imaju čir jer se ne mogu nositi s problemima.

Peđa Matić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci