Otvorite treće oko - izvor mašte i vizije

Šesta, čeona čakra ili ajna, čakra učitelja i uma, naziva se još i „trećim okom“ jer nam pomaže da vidimo pravu prirodu stvari koja se nalazi iza forme realnosti koju poznajemo...

Čakra mudrosti i jasnoće

Šesta ili čeona čakra smještena je između obrva (malo iznad). Zove se još i treće oko jer je povezana s tjelesnim i duhovnim vidom. U njoj je dominantna indigoplava boja koja se povezuje s višim znanjima, djeluje inspirativno, vodi do novih spoznaja i daje nam mudrost i jasnoću. Na sanskrtu je naziv za šestu čakru ajna, što u prijevodu znači „znanje, spoznaja“.

Kada je ova čakra otvorena, osoba dobiva suptilan uvid u sve aspekte života. Šesta čakra se povezuje s intuicijom, vidovitošću, mudrošću, maštom, vizijom, karizmatičnošću, telepatijom i, općenito, višim mentalnim sposobnostima i mnogim paranormalnim pojavama.

Karakteristike šeste, čeone čakre

Važnost pozitivih misli

Vrlo je bitno razmišljati pozitivno jer realnost stvaramo na temelju misli. Misli su često vizualne prirode - sve što zamislite, sva vaša nadanja, snovi i ciljevi, vaše vizije i želje, dio su „trećeg oka“ koje predstavlja mjesto otkrivanja smisla. O vama ovisi hoćete li osjećati vjeru ili strah, inspiraciju ili razočaranja.

Na tjelesnoj razini šesta je čakra povezana s hipofizom, ušima, nosom, malim mozgom, živčanim sustavom i lijevim okom. Neravnoteža čeone čakre manifestira se kroz probleme s vidom, sluhom, sinusima, alergijama, glavoboljom i migrenom.

Na emotivnoj i mentalnoj razini disbalans šeste čakre vidljiv je u strahu, osjećaju dezorijentacije, besciljnosti i besmisla, nesposobnosti koncentracije, nestrpljenju, negativnom pogledu na svijet, potištenosti, depresiji, shizofreniji, pretjerano logičnoj i racionalnoj prirodi, egoizmu, cinizmu, aroganciji, manipulativnosti, dogmatičnosti, omalovažavanju drugih, problemima s učenjem i izborom posla ili partnera u bilo kojem smislu.

Meditacija za šestu čakru

Eterična ulja za balansiranje šeste čakre

Eterična ulja ružmarina, lavande i smilja, neka su od ulja koja se koriste za balansiranje i otvaranje šeste čakre.

Eterično ulje ružmarina ima osvježavajuć miris, djeluje stimulativno na mozak, bistri misli i povećava intuitivnu moć. Djeluje poticajno na pamćenje i koncentraciju, pa ga treba koristiti kod mentalnog umora, za jačanje mentalne energije i poboljšanje pamćenja. Pomaže i kod problema sa sinusima, depresijom, glavoboljom i migrenom koji se često javljaju kod disbalansa u šestoj čakri.

Eterično ulje smilja koristi se protiv malaksalosti, apatije, živčane iscrpljenosti, simptoma kroničnog umora, emocionalnog stresa, trauma i fobija, jer uravnotežuje emocije, aktivira naš intuitivni mozak, pomaže u meditaciji, vizualizaciji i bilo kojem kreativnom pothvatu.

Eterično ulje lavande smiruje strah i emotivnu uznemirenost, opušta um i tijelo, stvara atmosferu čistoće, svježine i urednosti. Ima univerzalnu upotrebu, a najviše se koristi protiv glavobolje, depresije i anksioznosti.

Da biste aktivirali i balansirali šestu čakru, najbolje je utrljati par kapi preporučenih eteričnih ulja, koja su prethodno razblažena u ulju jojobe, direktno na „treće oko“ ili područje sljepoočnica u smjeru kazaljke na satu.

Idealno je ulje utrljati direktno na čakru prije meditacije i vizualizacije, dok vježbate jogu, slušate glazbu ili se opuštate. 

Doreen Virtue: Otvorite svoje treće oko u 7 koraka

Dr. Nada Petrović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci