Mudri položaji ruku

Mudre su joga položaji ruku koji imaju jak energetski učinak na organizam. Pet položaja za energetsku zaštitu i brzinsko prikupljanje energije

Ova drevna iscjeliteljska vještina pomaže ne samo u borbi protiv bolesti i negativnih psihičkih stanja nego i u kritičnim životnim situacijama. Koristi se i za energetsku zaštitu i prikupljanje energije. Mudre se izvode u sjedećem položaju, uspravne kralježnice i opuštenog tijela. Diše se duboko i lagano, u svakom položaju desetak udaha i izdaha. Nakon svake mudre potrebno je opustiti dlanove i neko vrijeme disati normalno, odmoriti se. Prakticiranjem nekoliko osnovnih mudri u različitim dijelovima tijela iskusit ćete osjećaje koji ukazuju na buđenje energije, uz učinak dubokog mira i koncentracije.

1.MAHA MUDRA:

otvorene dlanove spojenih prstiju i okrenute prema gore položite na noge. Ova mudra energetski djeluje na područje od trbuha prema gore.

ruka4

2. CHIN MUDRA:

iz Maha mudre vrhovi palca i kažiprsta spoje se tako da formiraju krug. Ovom se mudrom budi energija između trbuha i grla.

 

 

 

ruka3
3. CHIN MAYA MUDRA:

iz Chin mudre savijemo sve zglobove do tada ispružena tri prsta. Učinak je između grla i čela.

 

 

 

ruka2

4. ADI MUDRA:

vrh palca položite u korijen malog prsta, a potom ostale prste preklopite preko palca. Učinak je sinkronizacija lijeve i desne strane mozga, odgovorne za kreativnost (lijeva), odnosno logiku (desna).

 

 

 

ruka1

5. MERU DANDA MUDRA:

Iz Adi mudre izvucite palac i okrenite ga prema gore. Učinak je na kralježnici.

Magda Dežđek, Kristina Ivčić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci