Meditacija s kristalima za aktiviranje korijenske čakre

Kristali vam mogu pomoći u balansiranju prve čakre, evo koji posebno blagotvorno djeluju na nju

Prva od sedam čakri naziva se korijenskom i smještena je u donjem dijelu kralježnice. Preko nje smo povezani sa Zemljom, domovinom, korijenima, pa često do njenog disbalansa dolazi kada se preselimo, promijenimo grad ili državu. Također, povezuje se sa sigurnošću, financijama, materijalnom egzistencijom, a predstavlja i odnos prema novcu i poslu. Da bi je doveli u ravnotežu, osjećali sigurnost, mir i stabilnost, duhovna praktičarka i kristaloterapeutkinja Elina Allais preporučuje meditaciju s oniksom, heliotropom ili kvarcem, kamenjem koje posebno blagotvorno na nju djeluje. 

Napravili smo vodič: Treba znati razumjeti boju kristala i njihovo duhovno značenje

Meditacija

Smjestite se u mirnu prostoriju i pokušajte opustiti um i tijelo. Duboko udahnite i izdahnite barem tri puta. Uzmite u ruku jedan od kristala namijenjenih za korijensku čakru – oniks, heliotrop ili kvarc – zatvorite uči i fokusirajte se na energiju kristala. Osjećate li toplinu na dlanovima? Ili možda osjećate neke druge senzacije? Čak i ako ne osjećate ništa, samo sjedite s kristalom i vjerujte u njegovu inteligenciju i moć. Njegove iscjeljujuće vibracije ulaze u vašu korijensku čakru, aktiviraju je, uravnotežuju i energiziraju.

Nakon nekog vremena otvorite oči i izgovorite mantru: Osjećam se sigurno, prizemljeno i smireno. Otpuštam strah i vjerujem da mi život neće nanijeti nikakvu štetu.

Duhovna prehrana: Što jesti za balansiranje čakri? 

 

Karmen Miletić, Izvor: foreverconscious.com

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci