Kundalini vježba za buđenje seksualnosti

Sat kriya jedna je od najpoznatijih tehnika kundalini joge koja budi vatrenu energiju što spava u dnu kralježnice poput smotane zmije. Iskušajte je, mijenja tijelo, seksualnu energiju, odnose i život!

U kundalini jogi vježbe su usmjerene na jačanje energetskog tijela izvođenjem kriya ili tehnika čišćenja, kojima se aktivira cijeli psihofizički sustav i budi vatrena energija koja spava u dnu kralježnice poput smotane zmije. Jedna od najpoznatijih tehnika je Sat kriya. Iskušajte ovu moćnu i jednostavnu tehniku koja će, kaže američka učiteljica joge Fern Olivia, promijeniti vaše tijelo, seksualnu energiju, odnose i život.

1. Sjednite na pete i spojite koljena. Ako imate problema s koljenima ili gležnjevima, možete prekrižiti noge i sjesti na „turski“ način.

2. Ruke ispružite iznad glave, tako da budu ravne, bez savijanja lakata. Nadlaktice priljubite uz uši, isprepletite prste, kažiprste spojite i ispružite prema gore, a palce položite jedan preko drugoga (žene - lijevi palac preko desnog, a muškarci - desni preko lijevog). Čvrsto sjedite na petama, a kralježnicu cijelo vrijeme držite uspravnom.

3. Počnite pjevati Sat Naam, ponavljajući u ritmu od osam puta u 10 sekundi. Dok uvlačite pupak prema kralježnici, pjevajte Sat, a pri opuštanju mišića abdomena pjevajte Naam. Oči držite zatvorene i fokusirajte se na točku između obrva, Ajna čakru, poznatu i kao treće oko. Radite ovu vježbu od tri do 31 minute. Početnicima se savjetuje da ovu vježbu izvode po tri minute dnevno, postupno je povećavajući na 11, odnosno 31 minutu. Trudnice, kao i žene tijekom prva tri dana menstruacijskog ciklusa ne bi smjele uvlačiti trbuh, ali mogu sjediti i pjevati.

4. Na kraju udahnite duboko kroz nos i nježno stisnite mišiće stražnjice i one duž kralježnice. Kratko zadržite dah dok se fokusirate na područje iznad vrha glave. Izdahnite pa sve ponovite još dva puta.

5. Opustite se. Legnite na leđa u položaj Shavasane i zadržite se u tom položaju mrtvaca onoliko dugo koliko ste proveli pjevajući Sat Naam.

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci