Kako raditi s jantrom?

Ako imate razvijenu meditacijsku praksu, onda vrlo jednostavno u nju možete dodati jantru. Umjesto da sjedite zatvorenih očiju u meditaciji, svoju uobičajenu praksu nakon osvješćivanja tijela i disanja nadopunite promatranjem jantre. Nakon nekog vremena zatvorite oči i zadržite sliku jantre u svom umu. Ako ste naglašeno vizualni tip osobe, onda će za vas meditacija s jantrom imati možda i veći učinak od meditacije u kojoj se oslanjate samo na mantru

Šiva jantra potiče duhovni razvoj i širenje osobne svijesti, posebno je važna za sve predane i ozbiljne duhovne tragače

Šiva jantra potiče duhovni razvoj i širenje osobne svijesti, posebno je važna za sve predane i ozbiljne duhovne tragače

Jantre - vrata u drugu razinu svjesnosti

Jantru uz koju želite meditirati možete izabrati intuitivno ili pomno odabrati jantru koja predstavlja onu vrstu energije koju želite osvijestiti ili ojačati u svom životu. Tradicionalne jantre pritom su najbolji odabir. Ako želite koristiti planetarnu jantru ili želite uravnotežiti svoj životni prostor pomoću jantre, najbolje se posavjetovati sa stručnjacima.

Tradicionalne jantre i njihova simbolika

Netko će poželjeti sam nacrtati svoju jantru. To je vrlo lijep, kreativni poduhvat, no tradicija smatra da takve jantre ne mogu imati snagu spoznaje duhovnih istina kakvu u sebi nose one tradicionalne. Svoju osobnu uspješnu kombinaciju možete napraviti tako da uzmete oblik tradicionalne jantre i obojite je svojim bojama. Vaša se osobna jantra u svakom slučaju treba oslanjati na glavne elemente i proporcije koje čine svetu geometriju kako bi za vas bila autentična.

Senka Ljubić, učiteljica joge i astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci