Kako očistiti svoju auru?

Na jednom od svojih gostovanja Sadhguru je odgovarao na pitanje koji je značaj procesa čišćenja aure u hramu Linga Bhairavi i zašto se koristi lišće drva neem? Evo što je odgovorio i kojih pet načina čišćenja aure je naveo…

Ako želite bilo čemu dati veće mogućnosti, prvo to trebate pročistiti

“Aura je suptilna manifestacija svega što jeste. Ako pogledate u nečiju auru možete vidjeti njegovo fizičko zdravlje, mentalno zdravlje i karmičku strukturu. Na neki način njegovu prošlost i sadašnjost, a ako je glup, čak i njegovu budućnost. Samo ako ste glupi možemo vidjeti vašu budućnost, u suprotnom možemo samo vidjeti vašu prošlost.

Aura je određena manifestacija vas. Suptilnija manifestacija u fizičkom tijelu. Dobro je održavati je čistom. Je li dobro održavati vaše tijelo čistim? Čak i ako vi ovo možda ne razumijete, netko tko sjedi do vas razumije da je dobro. Dobro je održavati tijelo čistim. Dobro je održavati um čistim. Dobro je održavati sve što jeste čistim. Ne pokušavam vas učiti higijenskim uvjetima. Ono što želim reći je da ako želimo učiniti nešto s bilo čime prvo to pročišćavamo. Ako želite bilo čemu dati veće mogućnosti, prvo to trebate pročistiti. Bez pročišćenja, s time ne možete učiniti ništa bolje od onoga kakvo je sada.

Dakle pročišćavanje vašeg tijela i uma - za što postoje mnoge metode, poput vježbi, hrane, i sličnih aspekata - važno je kako bi vaše tijelo i um bili čisti.

Aura je manifestacija. Ona nije prisutnost sama po sebi. Ali ako radite sadhanu i poboljšavate svoj sustav, ono što ste manifestirali jučer ili prije deset godina, možda je još uvijek prisutno u vama i ne dopušta vam da postanete tko želite biti. To se može pročistiti.

Kupka vodom, vjetrom, blatom i vatrom

Jeste li primijetili da kada se tuširate ili kupate, kako kažemo u Indiji - što ne znači namakati se već polijevati vodom - kada dopustite vodi da se prelije po vama ne čistite samo svoje fizičko tijelo, ne čistite samo kožu, nešto drugo se također čisti. Recimo da se osjećate ljutito, uznemireno i svašta se uzburka u vama, odite se istuširati i nakon toga ćete se osjećati kao da su se sve besmislice isprale. Tuširanje nije samo za čišćenje kože na vašem tijelu, možete očistiti i auru do neke granice jer ono što nazivate tijelom je manifestacija ili igra pet elemenata. Možete se okupati vodom.

Na sličan način možete napraviti kupku vjetrom. Recimo da nježan povjetarac puše, a vi samo stojite s raširenim rukama. Ako nosite tanku odjeću i samo stojite raširenih ruku, nakon nekog ćete vremena osjećati olakšanje. Jeste li primijetili to?  Osjećate se tako čisto i poželite se osjećati prozračno i poželite odletjeti. Vjetar to može učiniti, mora samo biti prave brzine i djelovati ispravno. I njegova temperatura i svi ostali aspekti moraju biti ispravni i vidjet ćete kako vas vjetar čisti. To je kupka vjetrom.

Možete napraviti i kupku blatom. Ako odete u spa centar tamo postoje kupke blatom. Na sličan način postoji i kupka vatrom. Ono što se radi u hramu je kupka vatrom jer znate da je ona Bhairavi. Napravite si kupku vatrom. Naravno ne možete politi tijelo vatrom, samo dotaknuti auru svoga tijela na određeni način.

U vašoj auri postoje određeni obrasci po kojima puštate vatru. Odjednom ćete vidjeti da se osjećate svjetlo i bistro. Ovo je poznato ljudima u indijskim kućanstvima, bake su skidale drishti za vas. Čišćenje aure. Možda su neke od vaših baka točno znale kako to učiniti. Neke nisu, iz neznanja su učinile jednostavno nešto slično. Ako se učini na ispravan način, savršeno će dobro djelovati. Ako se napravi nekako bit će djelomično učinkovito.

U trenucima kada su ljudi primijetili da su im djeca bolesna uz pomoć vatrene kupke odmah su bili bolje. Zato što je to vatrena kupka i ona ima utjecaj na naš sustav.

Čišćenjem aure tijelo lakše diše

Dakle, ono što se radi u hramu kao Klesha Nashana Kriya, što znači proces koji uništava nečistoću, na hrvatskom je čišćenje aure. To znači micanje nečistoća iz aure da bi tijelo lakše disalo i bolje se osjećalo u pogledu zdravlja, dobrobiti, mentalne stabilnosti, svega“, rekao je o čišćenju aure vodom, zrakom, zemljom i vatrom, a zatim se dotakao drva neem.

“Drvo neema je dobro za vas, ono budi ljude. U Indiji, ako se ponašate čudno ili opsjednuto istući će vraga iz vas drvom neema. Neem je vrlo pročišćujuća tvar. Ako uzimate neem ujutro, znate da će vam želudac biti čist. Ako bi imali bilo kakvu infekciju, u ovoj zemlji stavili bi vas na krevet od lišća neema jer je ono odličan pročišćivač sustava i daje energiju. Dakle to lišće ima ogromne medicinske koristi i vrlo snažan odjek u prani, a i dovoljno je gorak da istjera vraga iz vas“, zaključio je jedan od najutjecajnijih suvremenih duhovnih učitelja.

Pročitajte i:

Morska voda čisti auru

Snimanje aure kao pomoć u izlječenju

Kako vidjeti auru?

Tena Ožegić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci