Kad je u danu najbolje vrijeme za što

Svaki sat nosi svoju energiju, iskoristite je! Prema drevnom znanju Dalekog istoka energija protječe kroz meridijane i svaka dva sata postiže svoj maksimum u jednome od meridijana, koji su pak vezani uz unutarnje organe. Poznajući ta razdoblja, možemo odabrati aktivnosti koje će dati svoj maksimum ako ih obavljamo u pravo vrijeme, kaže naš stručnjak za relaksaciju Mirko Vragović

05:00 - 07:00
Probudite li se prije 7 sati i popijete li pola litre do litru vode sobne temperature, potaknut ćete pročišćavanje debelog crijeva i riješit ćete probavne probleme.
07:00 - 09:00
Ne preskačite najvažniji obrok – doručak. Doručkujte u ovom razdoblju kad je meridijan želuca najaktivniji.
09:00 - 11:00
Organ koji prema kineskoj medicini pridonosi jasnim mislima je slezena, a pripadajući meridijan snaži kognitivne procese. Ovo je idealno razdoblje za analiziranje, učenje ili bilo koji umni rad, sastanke i komunikaciju.
11:00 - 13:00
Uzmete li u ovom dijelu dana 10 minuta da udahnete i zatvorenih se očiju opustite, vaša će se energija veoma brzo obnoviti. Ovi sati su nezamjenjiv alat za brzo punjenje baterija, ali i doba dana u kojem nije preporučljivo previše verbalne rasprave jer ćete se iscrpiti.
13:00 - 15:00
U satima u kojima je tanko crijevo najaktivnije, vrijeme je za ručak!
17:00 - 19:00
Ovo je vrijeme kad će vam se često prispavati i sada je idealan trenutak da izađete iz ureda i uputite se u vježbaonicu.
19:00 - 21:00
U ovom razdoblju odlučite se za laganu večeru i opuštanje uz svoju omiljenu aktivnost, dobru komediju ili opuštajuću knjigu.
21:00 - 23:00
Pripremite 15-minutnu kupku za stopala od opuštajuće lavande koja će vas uvesti u san. Primjenjivo je i ispred TV-a.
23:00 - 01:00
Jeste li znali da je sat spavanja prije ponoći kao dva sata sna poslije ponoći? Mnogobrojna istraživanja pokazuju da tijelo postiže najdublje faze sna upravo u ovom razdoblju, bez obzira na to jesmo li noćni ili dnevni tip. Stoga u krevet prije 23:00!
03:00 - 05:00
Za one koji žele instant zdravlje: ustati u ovo vrijeme i ići u šetnju u park ili šumu. Ovo je razdoblje u kojem su naša pluća najaktivnija, a koncentracija kisika u prirodi iznimno velika, što omogućuje cjelovitu regeneraciju organizma. Dišite punim plućima!

Mirko Vragović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci