Ako se pitate zašto vam se nešto događa, možda ima veze s lošom karmom. Suočite se s njom!

U jednom trenutku svog života svi smo si barem jednom postavili ovo pitanje: zašto mi se to događa? Odgovor nije tako jednostavan, ali ima puno veze s našom negativnom karmom

Što je karma?

Sigurno vam je poznat pojam ‘karma’. Izvedeno iz drevnog sanskrta, znači rad ili djelovanje. Ali riječ je s vremenom poprimila razne konotacije. Univerzalni zakon karme upravlja načelom uzroka i posljedice. Sve je u vezi s negativnim i pozitivnim učincima naših postupaka, riječi i misli.

Da, zakon karme nije ograničen samo na radnje koje poduzimate. Mogli biste prikupiti negativnu karmu iz negativnih misli, osjećaja i namjera. Dakle, mogli biste se upuštati u pozitivne akcije, ali ako se ne riješite negativnosti u sebi, vaša negativna karma i dalje će vam ometati životni put.

Prema zakonu karme, ne živimo i umiremo slučajno u jednom životu. Svime u ovom svemiru upravlja sustav ili veći zakon. Dakle, kad prolazite kroz život, dužni ste djelovati i razmišljati. Ovaj kontinuirani proces nastavlja dodavati vašu pozitivnu ili negativnu karmu.

Kako minimalizirati svoju negativnu karmu?

Kao što postoji negativna Karma, tako postoji i pozitivna Karma. Ali naša nas ljudska priroda nehotice tjera da se usredotočimo na nedaće i negativnosti u životu. Međutim, to je ono što morate izbjegavati kako biste umanjili svoju negativnu Karmu. Sve je u reprogramiranju onoga što je u vašim srcima i rješavanju vašeg negativnog ega.

Proces minimiziranja vaše negativne karme također se odnosi na promjenu vašeg pogleda na život. Kako prolazite kroz život, možete odlučiti otpustiti negativne reakcije prema ljudima i situacijama.

Također je važno zapamtiti da karma nije trenutni proces. Dakle, budite strpljivi. Ne možete se riješiti svojih karmičkih tereta za jedan dan. Morate to činiti tijekom cijelog svog života.

Također se možete usredotočiti na dobra karmička iskustva poput zahvalnosti i strpljenja, poniznosti, optimizma i tako dalje. Kada se usredotočite na ove pozitivne osobine i uključite ih u svoje redovno razmišljanje i djelovanje, povećavate svoju pozitivnu energiju. Ova pozitivna karmička iskustva mogu poboljšati ne samo ovaj već i druge buduće živote.

Zašto je suočavanje s negativnom karmom važno?

Ovaj postupak je poput rituala čišćenja vaše duše. Možete se detoksicirati meditirajući o pozitivnim kvalitetama u životu. Bavljenje ovom praksom također vam može pomoći u pronalaženju utjehe i ponovnom energiziranju vaše duše s novootkrivenom inspiracijom.

Ponekad naša negativna karma dovodi do teških životnih situacija. Duša bi mogla odlučiti dobrovoljno proći kroz ta bolna iskustva. Te neizbježne negativne okolnosti u životu pružaju vam priliku da iz njih učite i rastete.

Ali čak je i u tim situacijama važno držati se zajedno i usaditi nove vrijednosti, perspektive, ostvarenja i uvjerenja. To je poput pokušaja vaše duše da evoluira u boljeg čovjeka.

Dakle, suočavanje s vašom negativnom karmom može biti način da naučite kako prevladati negativne situacije i obnoviti se.

Pročitajte i:

11 zakona budističkog čišćenja karme

Kako karma određuje u koga ćemo se zaljubiti

Što je karma i je li nam sudbina zapečaćena?

Izvor:consciousreminder.com

Tena Ožegić

Ostali članci