Spašavajte planet vježbajući jogu

Upoznajte brend koji izrađuje sportsku odjeću napravljenu od recikliranih plastičnih boca

Sportska odjeća ostaje veliki modni trend, kako u joga studijima tako i u ormarima širom svijeta. Jedna tvrtka u Hong Kongu poboljšala je trend čišćenja planeta dok je izrađivala tajice, topove i sportske grudnjake. Naime, Good Days je stvorio  cijelu liniju sportske odjeće izrađene od recikliranog plastičnog otpada.

Tvrtku je osnovala Libby Perry te surađuje s održivim dobavljačima i etičkim proizvođačima kako bi stvorila modernu, ekološku sportsku odjeću. Održiva kolekcija ove marke do sada sadrži 30 komada, dostupnih u raznim bojama.

GD1-889x592

Svaki je komad izrađen od tkanina izrađenih od reciklirane i iskorištene plastike. TopGreen, jedna od tkanina koja se koristi u liniji, dolazi iz tajvanskog FENC-a, dobavljača koji prenamjenjuje 100 posto iskorištenu plastiku i pretvara je u novi materijal. Mali dio najlona koji se koristi za izradu ove odjeće potječe od Varvico JL, talijanske tvrtke specijalizirane za pretvaranje industrijskog otpada u 100 posto regenerirani materijal. Zapravo, jedini "djevičanski" materijal koji se koristi u kolekciji je certificirani organski pamuk.

GD3-889x592

Tvrtka Good Days posvećena je preusmjeravanju plastike koja bi inače završila u oceanima ili odlagalištima. Tvrtka uzima ovu plastiku i prenamjenjuje je u korisne, visokokvalitetne proizvode. Plastična boca za vodu iz koje danas pijete sutra jednostavno može postati dio izvrsnog para tajica.

GD2-889x592

Marka ne koristi plastičnu ambalažu za jednokratnu upotrebu, a sve narudžbe Good Days šalju se u netoksičnoj i kompostabilnoj ambalaži. Uz to, svaka isporuka dolazi upakirana u vrećicu za višekratnu upotrebu koja je izrađena od prenamijenjenih vreća riže. Sve ovo utječe na vrijednosti održivosti brenda Good Days. Kao što je navedeno na web stranici robne marke, "misija robne marke Good Days je predanost donošenju održivih i etičnih odluka u svemu što činimo."

Izvor:inhabitat.com

Tena Ožegić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr