Poznati brendovi zabranili životinjsko krzno u svojim kolekcijama

Najveća poljska modna tvrtka LPP, koja je prije dvije godine ušla i na hrvatsko tržište s brendovima Reserved, Mohito, Cropp, House i Sinsay, donijela je odluku o prestanku korištenja životinjskoga krzna u svojim kolekcijama

Počevši od sezone jesen/zima 2016. godine, kolekcije svih navedenih, kao i brenda Tallinder (zasad još nedostupnog na hrvatskome tržištu), više neće sadržavati takve materijale. Svoju odluku tvrtka LPP donijela je slijedom spoznaje o rastućim očekivanjima potrošača o pravima životinja te se priključila međunarodnom projektu Trgovine bez krzna. Čini ga više od 300 tvrtki diljem svijeta, a neke od njih su: Zara, Topshop, H&M, COS, Marks & Spencer, Asos.

Estonski modni dizajneri podržali su zabranu uzgoja životinja radi krzna u kampanji organizacije Loomus, u sklopu dugoročnog projekta "Ja sam na strani životinja!". Kampanja uključuje estonske modne dizajnere Reet Aus, Margaret Kodusaar, Kalle Aasamäe, Kätlin Kikkas, Perit Muuga, Marilin Sikkal, Tiiu Roosma i Kadri Vahe.

Oni su se tako pridružili međunarodnim imenima poput Armanija, Huga Bossa, Tommyja Hilfigera, Calvina Kleina, Stelle McCartney, H&M, Esprit, O’Neill i brojnih drugih koji su donijeli odluku o prestanku korištenja životinjskoga krzna. Svi estonski dizajneri pridružili su se i međunarodnom projektu Trgovine bez krzna koji okuplja preko 300 trgovina, dizajnera, modnih kuća i slično.

Gabrijela Pajić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci