Haljina koja ispunjava želje

Jeste li ostavili svoju želju?

Tijekom 8. Dana Indije u Zagrebu, u zagrebačkom parku Zrinjevac hrvatsko-američka umjetnica i modna dizajnerica Mandali Mendrilla izložila je instalaciju, haljinu-skulpturu ‘Kamadhenu’, na koju je stotine posjetitelja vezalo svoje želje, u skladu s drevnom istočnjačkom tradicijom. Vezanje poruka s ispisanim željama na drveće želja dobro je znana istočnjaka tradicija, a Mandalina umjetnička instalacija Wish Tree Dress (Haljina Želja) nadahnuta je tom tradicijom te radom umjetnice Yoko Ono.

mendrillaPisanje želja

mendrillaŽelja na haljini

Izložena 'Kamadhenu' haljina je načinjena je od svile mira pri čijoj izradi se ne ubijaju dudovi svilci te je obojena ekološkim bojama za tekstil, a inspiraciju za haljinu Mandali je našla u istoimenom biću iz indijske mitologije koje je opisano da živi na rajskim planetima i da ispunjava sve želje.

Sve želje sakupljene u Zagrebu, na instalaciji Haljine želja, bit će odnesene u Vrindavan, u Indiju, krajem 2016. godine gdje će biti položene na pravo drvo želja koje tamo raste. Nadamo se da će se svima ispuniti!

mendrilla

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci