Detoks ormara i života

Ako ste se zasitili svakodnevnog premišljanja pred prepunim ormarom u kojem ne postoji poštena odjevna kombinacija, ako vam je dosta trošenja novca na robu koju, istini za volju, već posjedujete, ako želite unijeti asketizam u nabujali ormar koji puca po šavovima – okušajte se u zanimljivom tromjesečnom eksperimentu detoksa ormara i života

Uključite se u Projekt 333  

Pod motom Minimalizam je nova crna, Courtney Carver na svojem je blogu Be More with Less pokrenula modni izazov pod nazivom Projekt 333. Ta je američka blogerica prvo izazvala samu sebe, a danas, dvije godine poslije, tisuće sljedbenika diljem svijeta prihvaća njezin izazov – da svaka tri mjeseca nose samo 33 odabrana garderobna predmeta. Ako vam se ta brojka učini velikom, morate znati da se u nju ubrajaju odjeća, obuća, torbe i svi drugi modni dodaci. Iznimku čine jedino vjenčani prsten ili neki drugi komad nakita koji ima sentimentalnu vrijednost, zatim donje rublje, spavaćice i pidžame, trenirke i kućna odjeća.

Nekoliko godina nakon što joj je 2006. godine dijagnosticirana multipla skleroza, četrdesetčetverogodišnja Courtney Carver napustila je karijeru u marketingu i posvetila se pojednostavnjenju svojega života i pisanju. Ta životna prekretnica dovela ju je do pisanja bloga o minimalizmu, na kojem je pokrenula ovaj projekt kako bi svojim iskušanim savjetima osvijestila i druge da jednostavnije znači sretnije.   

Budite više... s manje

Ako ste se zasitili svakodnevnog premišljanja pred prepunim ormarom u kojem ne postoji poštena odjevna kombinacija, ako vam je dosta trošenja novca na robu koju, istini za volju, već posjedujete, ako želite unijeti asketizam u nabujali ormar koji puca po šavovima – okušajte se u ovom tromjesečnom eksperimentu detoksa ormara i života.

Možda shvatite da vas veseli živjeti s manje izbora, možda otkrijete svoj novi stil odijevanja, možda odaberete nova 33 predmeta s kojima ćete ući u sljedeća tri mjeseca izazova... Koji god razlog bio, ako nastavite s ovim modnim testom, Courtney savjetuje da robu iz svoje kolekcije 333 koju tijekom tri mjeseca niste ni jednom odjenuli donirate i nastavite njegovati svoj minimalistički stil uz odabrane stvari. Više doznajte na www.theproject333.com.

Vesna Ercegović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci