Uredite kutak za jogu kod kuće

Ako volite jogu, ali je ne prakticirate onoliko koliko biste željeli, stvaranje kutka za jogu u domu može poboljšati vaše vježbanje i život. Funkcionalno i opuštajuće utočište u koje ćete se rado povlačiti može vam pomoći da ustrajete i stvorite postojan ritual ugađanja sebi. Donosimo nekoliko ideja kako stvoriti antistresnu oazu mira:

1. Mirni kutak. Niste li srećković koji ima cijelu sobu za sebe, zaklonite se bambusovim paravanom da biste stvorili osjećaj privatnosti. Prilikom uređivanja vodite se jednostavnošću – okružite se samo stvarima koje volite i prirodnim materijalima. Nemojte se osjećati dužnima ispuniti prostor jogijskim elementima. Prostirka za vježbanje, jastuk za meditaciju, stolić za svijeću, košara za deku i rekviziti za vježbanje sasvim će biti dovoljni. Što ste s manje stvari okruženi, više ćete se fokusirati na vježbanje i opuštanje.

2. Pametna rasvjeta. Osvjetljenje je veoma važno za stvaranje toplog i opuštajućeg ugođaja. Nabavite svjetiljku s regulatorom jačine svjetlosti pa ćete moći pojačati svjetlo dok ste u položaju pozdrav suncu ili ga pak prigušiti kad ste u savasani.

3. Nešto zeleno. Za ravnotežu i harmoniju, kutak obogatite omiljenom biljkom ili grančicom bambusa. Koje god zelenilo odaberete, redovito se brinite o njemu. Njegujući biljke i cijeli prostor s ljubavlju, željet ćete više vremena boraviti u njemu i, konačno, počet ćete sebe tretirati s jednakom pažnjom i ljubavlju.

4. Aroma za koncentraciju. Ispunjavajući prostor umirujućom energijom, baš kao i glazba, miris će vam pomoći da lakše ostanete u fokusu. Možete koristiti mirisni štapić, eterično ulje ili svijeću od biljnoga voska. Zapamtite i da samo gledanje u plamen može biti meditacijsko iskustvo.

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci