Što o meditaciji kaže 7 slavnih osoba

U užurbanoj, nerijetko kaotičnoj svakodnevici mnogi se okreću meditaciji kako bi umirili um, usredotočili se i vratili ravnotežu, pa ni slavne osobe nisu iznimka. Što za njih znači meditacija i kakve je pozitivne promjene unijela u njihove živote, govori sedmero poznatih ljudi (a neki od njih imaju zanimljivo mjesto za meditiranje)

Jedna od stvari – a ovo dolazi od nekoga tko je iznimno samokritičan i tip A osobnosti – koja je promijenila moj život jest meditiranje. Jednostavan čin isključivanja mozga 20 minuta ujutro i 20 minuta uvečer možda se ne čini mnogo, ali na kraju, osim stvaranja prostora u vašem danu, vaš stav kad ste budni počinje kopirati stav koji imate kad meditirate.

Sheryl Crow

 

Cijela je stvar u vezi s meditacijom i jogom povezati se s višim dijelom sebe, a potom vidjeti da je svako živo biće na neki način povezano.

Gillian Anderson

 

Meditacija je doživotni dar. To je nešto na što se možete osloniti za pomoć u bilo koje vrijeme.

Paul McCartney

 

U meditaciji mogu sve otpustiti. Nisam Hugh Jackman. Nisam tata. Nisam suprug. Samo uranjam u taj moćan izvor koji stvara sve. Malo se kupam u njemu.

(...)

To je kao krajnji odmor. To je bolje od najboljeg sna što ste ga ikad imali. To je utišavanje uma. Izoštrava sve, osobito vaše pronicanje svoga okruženja. To čuva svježinu života.

Hugh Jackman

Znate kako se tri dana godišnje dobro naspavate tijekom noći. I probudite se i osjećate "Oh, ovako bih se trebao osjećati cijelo vrijeme!". Ali ne možete se dobro naspavati više od tri noći godišnje zbog okolnosti u svom životu. Pa, s transcendentalnom meditacijom to možete svaki dan!

Jerry Seinfeld

Taj način da se bude "miran" sa sobom – vraćanje u središte i razumijevanje kako je nešto važnije od vas – ima veću važnost nego posao koji radite, donosi vrstu energije, namjeru, kakvu nikad prije nismo imali.

Oprah Winfrey

 Dan mi se raspadao između 15 i 19 sati. Nisam bio ni za što. Nisam mogao čitati. Nisam mogao telefonirati. Nisam mogao išta raditi. Sad, s meditacijom to su najproduktivniji sati moga dana. Jednostavno sam vidio da djeluje. Danas sam dvaput meditirao, oba puta na stražnjem sjedištu automobila, i to me nosilo kroz dan. Možete meditirati bilo gdje, to je sjajno.

Tom Hanks

pripremila PL Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci