Simbol prosvjetljenja: Kako meditirati na češer

Ovih su dana posvuda oko nas u prigodnim ukrasima – "obične" češere pogledajte novim očima zamjećujući njihovu savršenu strukturu te iskušajte i u meditaciji. Meditacijom na češer može se aktivirati treće oko

"Češeri su od davnina bili simbol prosvjetljenja i prekrasan su primjer svete geometrije. Pogledate li njihovu bazu, primijetit ćete da ljuske oblikuju savršenu Fibonaccijevu spiralu u bilo kojem smjeru", navodi Nick Polizzi, autor i producent dokumentaraca o drevnim znanjima i ritualima te holističkim alternativama konvencionalnoj medicini. Meditacijom na češer može se aktivirati treće oko, kaže Polizzi i objašnjava kako iza našeg trećeg oka leži pinealna žlijezda (epifiza), koja regulira cirkadijani ritam te luči melatonin, a ima oblik – češera.  

Za meditaciju ispred sebe stavite češer. Netremice gledajte u njega cijelu minutu. Potom sklopite oči i zamislite oblik češera iza svoga trećeg oka. Vizualizirajte kako se ljuske češera otvaraju da bi se nahranile božanskom svjetlošću te vidite svoju pinealnu žlijezdu (u obliku češera) kako je puna energije i zrači. Zamislite tu energiju kao bijelo svjetlo što iscjeljuje vaš um, tijelo i duh.

Meditaciju možete pospješiti pokojom kapi eteričnog ulja bora (kapnite ga na komad vate ili stavite u aromalampicu ili difuzer; poslije ga možete dodati u kupku). Ono osnažuje i pročišćava, olakšava glavobolju i ostale bolove, podiže energiju i raspoloženje, unosi svježinu u prostor te pomaže kod začepljenih dišnih putova te kožnih problema kao što su oni s aknama.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci