Podignite svoju meditacijsku praksu na novu razinu

Bilo da ste početnik ili iskusan meditant, uz ova tri nešto drugačija pristupa možete podići svoju meditacijsku praksu na jednu sasvim novu razinu

Uz brojne izazove s kojima se u posljednje vrijeme suočavamo, velika je vjerojatnost da tražite različite načine za opuštanje. Meditacija nam, naravno, odlično pomaže u tome. Ono što vam je potrebno je miran kutak u domu gdje se možete prepustiti bivanju u trenutku, a ovi predmeti mogu vam pomoći da meditacijsku praksu podignete na jednu novu razinu.

1. Tibetanska zdjela

Uz njene očaravajuće tonove i opuštajuće vibracije, koji se koriste i u zvučnim kupkama, prakticirat ćete pomnost i drugih osjetila – sluha i dodira.

2. Ogrlica mala

Ako u meditaciji volite ponavljati mantre ili napjeve, prebiranjem perlica hinduističke molitvene ogrlice male (nalik na brojanicu) znat ćete kada je 108 ponavljanja gotovo, tako da ne trebate ponavljanja brojiti u glavi.

3. Ogledalo

Meditacija pred ogledalom može biti moćan način za razvijanje samosvjesnosti, ljubavi i empatije prema sebi. U početku vam može biti nelagodno, ali s vremenom ćete sebe početi doživljavati na nov način.

Sensa.hr

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci