Ova snažna tradicionalna mantra olakšava meditaciju

Svi koji su barem jednom pokušali utišati misli u meditaciji znaju da nije uvijek lak zadatak fokusirati se na disanje i isprazniti um. No, u tome vam može pomoći ova tradicionalna mantra koju možete povezati s disanjem

Fokus na disanje ponekad nije dovoljan da utišamo neposlušan um za vrijeme meditacije. U tom slučaju, tiho, opetovano ponavljanje mantre može biti učinkovito transportacijsko sredstvo u koje možemo uskočiti da bismo navigirali onkraj svjesnoga uma. Pomaže da se lakše usredotočimo na trenutak i smanjimo mentalne aktivnosti i zaustavimo bujicu misli.

Podignite svoju meditacijsku praksu na novu razinu

Niste li sigurni koju biste mantru ponavljali, iskušajte "so hum", što se sa sanskrta prevodi kao "Ja sam To", a znači poistovjećivanje sebe s Kreacijom, Svemirom.

Ova snažna tradicionalna mantra odlična je jer se može povezati s dahom pa dobivamo dvije stvari na koje se možemo koncentrirati.

Da biste prakticirali ovu meditaciju, pronađite miran kutak, sjednite, nekoliko puta duboko udahnite i izdahnite pa se fokusirajte na "uobičajeno" disanje tiho ponavljajući, u sebi ili naglas, "so" sa svakim udahom i "hum" sa svakim izdahom.

Kratka meditacija za zdravlje: 10 minuta za iscjeljenje duše i tijela

Sensa.hr

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci