Oshova meditacija Unutarnji osmijeh

Meditacija je put otkrivanja vlastite samoće. Sljedeću meditaciju prenosimo iz knjige Meditacija za zaposlene u kojoj su skupljeni opisi meditacija indijskog mistika Osha

Kad god sjedite i ne radite ništa, opustite donju vilicu i malo otvorite usta. Počnite disati kroz usta, ali ne duboko. Dopustite tijelu da plitko diše, neka disanje bude sve pliće i pliće. Kad osjetite da je postalo jako plitko, dok su vam usta otvorena i vilica opuštena, osjetit ćete veliku opuštenost u cijelom tijelu. U tom trenutku osjetite osmijeh – ne na licu, nego u cijelom svom biću.

Taj osmijeh neće se pojaviti na vašim usnama – to je stvarni, živi osmijeh koji se širi vašom nutrinom. Nema nikakve potrebe smiješiti se usnama – već onako kao da se smiješite iz trbuha, smiješi vam se trbuh. To je osmijeh, nije smijeh, što znači da je jako, jako krhak, nježan i fin, poput male ruže koja u vašem trbuhu otvara latice i širi svoj miris po cijelom tijelu. Kad jednom naučite ovaj osmijeh, možete ga zagrabiti tijekom dana koliko god puta hoćete. On će uvijek biti tu.

Lidija Sykora

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci