Neno Ljubić: Kako se izvodi meditacija Bijeli kostur?

Neno Ljubić, poznati splitski bloger i autor knjiga i tekstova o ljubavi i drevnoj havajskoj duhovnoj tehnici ho'oponopono, govori o njemu posebno dragoj, staroj budističkoj meditaciji Bijeli kostur (White Skeleton)

Osim tehnike ho'Oponopono, o kojoj često pišete, ima li još neka tehnika samorazvoja koja vam je posebno draga i koju biste preporučili?

"U tridesetak godina prakticiranja duhovnosti prošao sam kroz nekoliko tehnika. Sve su mi drage jer su me korak po korak vodile k unutarnjoj ljubavi, otpuštanju i povjerenju. Ipak, posebno mi je draga meditacija "Bijeli kostur".

 

Riječ je o staroj budističkoj meditaciji u kojoj morate vizualizirati svoj kostur, kost po kost, i obojiti ga u blistavu bijelu boju. Kada završite s viđenjem svih kostiju u bijeloj boji, trebate vizualizirati cijeli svoj kostur kako svijetli i vidjeti chi energiju kako njime struji. Naime, vjeruje se da je Budha preporučivao svojim učenicima baš tu praksu kao jedino što im treba, uz anapana disanje.

 

Krajnji cilj te prakse je da svojom pažnjom (jer "gdje je pažnja, tu je i energija") potaknete protok chi energije kroz kostur.

Budući da se kosti protežu kroz cijelo tijelo, onda se chi energija provlači kroz sve energetske kanale i meridijane u tijelu, a to onda ima i iscjeljujuća svojstva. Konačno, zadnji i najvažniji dio prakse je da kostur treba otpustiti, pretvoriti ga u prašinu i meditirati na "ništa". Tek tada se chi energija distribuira na pravilan i neometan način kroz naše tijelo.

Ovu meditaciju inače vodim na svojim radionicama i polaznici jako uživaju u njoj. To je specifičan odnos s tijelom, jer tko ikada pomišlja na svoj kostur? A kosti su jako važne, one nose cijelo tijelo i njegov su ključan segment koji se zaboravlja i zanemaruje."

bijeli kostur


Neno Ljubić o svojim iskustvima piše na svom Facebook profilu “Neno Ljubić”, na Facebook stranici “Nenad Ljubić”, te na internet stranici "www.nenadljubic.com”, a na YouTube profilu "Nenad Ljubić" vodi emisije u živo "Iscjeljivanje Ljubavlju live", svakog petka u 19 sati. Također prevodi video isječke koji se mogu pronaći na njegovom YouTube profilu “Neno.Ljubić”.

Detaljnije o meditaciji doznajte OVDJE

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci