Naučite meditirati on-line

Voljeli biste naučiti meditirati, ali niste našli pogodnog učitelja ili ga jednostavno u vašem mjestu nema, u nekoliko klikova mišem na internetu možete naučiti meditirati na on-line tečaju američke stručnjakinje za meditaciju Emily Fletcher. Koliko je dobra u onome što radi svjedoče i svjetski poznate kompanije, poput Googla, Viacoma, Chanela ili Coca-Cole koje je pozivaju da uz pomoć svojih savjeta i meditacijskih tehnika poboljša poslovanje njihovih firmi...

Jedan od trikova koje i sama Fletcher koristi prilikom višesatnog rada su male meditativne stanke. Kako kaže, kada zna da će provesti više sati za kompjutorom, postavi alarm svakih sat vremena. Kada se oglasi, zatvara lap-top, podiže pogled i prakticira Shamatha meditaciju za kratko umirenje uma (možete pronaći i mobilnu aplikaciju Shamatha meditation timer). Nakon minutu-dvije vraća se poslu, ponovno postavljajući alarm za sat vremena. Na ovaj način, kaže prekidom radne rutine prekida osjećaj stresa te osvještava sadašnji trenutak barem nekoliko puta tijekom radnog dana.

Fletcher je osmislila i posebnu tehniku meditacije - Ziva Meditation koju možete naučiti na www.zivameditation.com/courses. U samo 8 dana ova američka učiteljica meditacije će vam pomoći da naučite otpustiti stres i stvorite meditativnu praksu koja će najbolje odgovarati vašem životnom stilu. Sve što trebate je 35 minuta dnevno, ugodan stolac i internetska veza.

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci