Moć kristala, svijeća i mirisa u meditaciji

Samo nekoliko minuta dnevno posvećenih spajanju sa svojim središtem, s centrom vlastite duhovnosti, prekrasan je dar koji si moramo i trebamo poklanjati iz dana u dan. Napravite u domu svoj kutak za meditaciju ili molitvu, svoje malo sveto mjesto, očistite i pojačajte energiju sljedećim predmetima...

Kako napraviti svoj kutak za meditaciju (i gdje)?

Koji kristal odabrati?

Kristali mogu podići energiju mjesta i pojačati snagu namjere: primjerice, ametist će nam pomoći da se lakše povežemo s vlastitom intuicijom, ružičasti kvarc da otvorimo srce i dozovemo ljubav, labradorit će nam razjasniti misli i spoznaje, citrin donijeti svježu kreativnu energiju, opsidijan će nas uzemljiti, a gorski nam kristal donosi opći osjećaj balansa i usklađenosti sa sobom.

Boje svijeća

Možda ćete u meditaciji poželjeti zapaliti svijeću, pa je dobro njenu boju uskladiti s namjerom: plava je za mir i harmoniju, crvena za akciju i strast, bijela za jasnoću i pročišćavanje, ljubičasta za duhovni napredak, žuta za inspiraciju i kreativnost, narančasta za radost i uspjeh, ružičasta za ljubav, suosjećanje i oproštaj, zelena za rast i plodnost, a smeđa za uzemljivanje.

Štapići, palo santo, tamjan...

Mirisi zapaljenog štapića svetog drva (palo santo, Bursera graveolens) ili kadulje daju još jednu dimenziju atmosferi tijekom meditacije i kontemplacije. Kadulja će pročistiti sve vrste energija, stoga obratite pozornost na vrstu energije koju potom želite unijeti u prazan prostor.

Palo santo će jednostavno otkloniti lošu, a donijeti dobru energiju. Volite li nježnije mirise bez dima, poslužite se magičnim djelovanjem eteričnih ulja: primjerice, geranij za osjećaj ljubavi prema sebi, smreku za zaštitu i pročišćavanje, korijandar za otpuštanje negativnih energija, tamjan i mirtu za dublju meditaciju, stolisnik za povezivanje s intuicijom.

Sol

U prostor za meditaciju možete staviti i solnu svjetiljku ili posudicu sa soli da bi se zrak ispunio negativnim ionima, koji imaju vrlo pozitivan efekt na ljude, kao i miris mora. Ne zaboravite prije i nakon svake meditacije kratko provjetriti prostor i ispuniti ga svježim zrakom. Posuda s dobro održavanom i zdravom biljkom također će pridonijeti kvaliteti zraka, a ujedno i vizualno oplemeniti prostor.

žena svijeće

Irena Zrinski

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci