Meditacija poboljšava brak

Dulje ostajemo zajedno...

Istraživanja su pokazala da meditacija smanjuje stres i anksioznost, povećava kreativnost i produktivnost, poboljšava san, smanjuje rizik razvoja kardiovaskularnih bolesti i ublažava bolove - pa zar je moguće da nam uza sve te dobrobiti još može pomoći i u ljubavi?

Prema američkom istraživanju, objavljenom u stručnom magazinu Journal of Marital and Family Therapy, parovi koji zajedno meditiraju dulje ostaju zajedno. Bračnim se parovima tijekom istraživanja povećala kvaliteta zajedničkog života jer je meditacija koju su prakticirali pozitivno utjecala na način kako su identificirali svoje emocije te kako su razgovarali o njima, a također im je pomogla u kontroli izljeva bijesa.

Drugo je istraživanje, sa Sveučilišta u Rochesteru utvrdilo da mentalno stanje povećane svjesnosti, koje je rezultat meditacije, povećava zadovoljstvo i empatiju te poboljšava komunikaciju u romantičnom odnosu. Zar se ne isplati provesti 15-ak minuta dnevno u tišini fokusirajući se na sebe i svoje disanje za ovako značajne dobrobiti?!

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci