Meditacija na pun Mjesec: Donosi uspjeh, zaštitu i brže ostvarenje zacrtanih ciljeva

Ususret punom mjesecu, 27. travnja, donosimo vam predivnu meditaciju iz kundalini joge. Idealno ju je prakticirati u danima oko punog Mjeseca jer tada donosi uspjeh, stvaralačku snagu, sigurnost i zaštitu, a posebno se preporučuje osjetljivim ljudima

Stvaralačka snaga, sigurnost i univerzalna zaštita

Predstavljam vam jednu od meni najdražih meditacija u kundalini jogi. Ova specijalna meditacija zove se Antar Naad i preporuča se raditi na Puni mjesec, dan prije i dan poslije.

Svojom krasnom mudrom u obliku lotusa prema vrhu glave i krasnom mantrom očarat će vas već samim izgledom.

Ova mantra i mudra sa otvaranjem lotosa, je ključna za otvaranje kundalini energije i njezino podizanje, te balans čakri. Prakticiranjem ove meditacije dobivamo kao nagradu uspjeh i stvaralačku snagu i zaštitu. Nakon meditacije biti ćete sigurni i mirni i osjećati ćete se mnogo bolje.

Balansira osjetljive i emocionalne osobe

Kad je prakticirate za punog Mjeseca, uravnotežit će mjesečevu energiju te vam dopustiti da uživate u iscjeljujućem trenutku dok se mjesec nalazi u svom najvećem izdanju. Ako ste previše osjetljiva ili emocionalna osoba, ova meditacija će vam izrazito dobro koristiti za balans.

Također, ako ste za mladi Mjesec, dok je rastao, postavili neku svoju namjeru sada ste na pun Mjesec spremni za djelovanje prema svom postavljenom cilju. U meditaciji možete doći do nekih uvida u vezi nejasnih želja, a meditacija je i konkretno djelovanje i ritual koja šalje poruku da ste spremni. Mjesec se puni i prazni i to je uvijek prilika za postavljanje novih ciljeva i približavanje integraciji. Znači, kreirajte zajedno sa svemirom.

Povežite se sa višom snagom unutar sebe, budite stalno u pozitivnoj energiji, osjetite radost i vručinu u prsima kod ove meditacije. Vjerujete u sebe i svoju snagu, samopouzdanje.

Kako izvoditi kundalini meditaciju Antar Naad

Antar Naad meditacija se radi s Kabadaše mantrom: SA-RE-SA-SA, SA-RE-SA-SA, SA-RE-SA-SA SARANG/ HAR-RE-HAR-HAR, HAR-RE-HAR-HAR HAR-RE-HAR-HAR HAR-RANG

Kabadaše mantra otvara čakre i može se koristiti kao priprema za pjevanje drugih mantri jer povećava osjetljivost i djelovanje zvučnih vibracija na svijest. Pogled je usmjeren u točku između obrva, tj. treće oko.

SA- znači Beskonačnost, potpunost, Bog. Predstavlja elemenat zraka i sadrži u sebi sve ostale elemente.

HAR- predstavlja stvaralačku snagu elementa Zemlje. To je čvrst elemenat, nešto što se može osjetiti, opipati, nešto osobno. U ovoj mantri se SA i HAR prepliću i spajaju, mantra se završava projekcijom riječi ANG koji predstavlja potpunost Božanskog i predstavlja mantre ONG i OM.

Kada prakticiramo ovu mantru dobijamo kao nagradu uspjeh, stvaralačku snagu i zaštitu od svih vrsta napada. Ona daje novu snagu vašim riječima.

Prvo par minuta slušajte ili pjavajte mantru, a onda stavite ruke u molitveni  položaj na razini trbuha i polako uz prvi stih mantre podižite ruke i otvarajte prste u lotos mudru. Palčevi, mali prsti i vanjske strane dlanova obje ruke su spojeni, a svi ostali prsti su razdvojeni kao latice lotosa. Polako od trbuha pa do ispred čela (točke između obrva) podižite sklopljene dlanove, zatim otvorite mudru lotusa.  Potpuno otvorite i raširite prste u mudru lotusovog cvijeta ispred čela.

Zatim spojite vanjske strane dlanova  i okrenite ih prema dolje u obrnuti molitveni položaj, spuštajte ih spojene do trbušnog  centra i pjevajte drugi stih mantre. Kada dođete do trbušnog  centra, vratite ruke nazad u početni molitveni  položaj i sve ponovite.

Ovaj ciklus pjevanja mantre sa otvaranjem lotos mudre je ključ koji polako i sigurno podiže kundalini energiju.

Prije meditacije otpjevajte ili izgovorite tri puta uvodnu mantru kundalini joge: Ong Namo Guru Dev Namo. Na kraju meditacije izgovorite ili otpjevajte mantru Sat Nam.

Idealno vrijeme za ovu meditaciju je na puni Mjesec, a možete je prakticirati od 11 do 30 minuta.

Dragica Kopjar, učiteljica kundalini joge i osnivačica humanitarne udruge Plavi anđeo.

Dragica Kopjar, certificirana učiteljica kundalini joge

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci