Meditacija i proces prihvaćanja: Ja, ovdje i sada

Često sumnjamo u svoj život i iskustva koja nam on donosi. Mnogo puta poželimo da smo se zatekli negdje drugdje. Sebe, svoje postupke, izbore, okolnosti smatramo pogrešnima ili promašenima. Voljele bismo biti, tj. živjeti u neko drugo vrijeme, s nekim drugim ljudima, u okolnostima za koje vjerujemo da su nam više hranjive, podržavajuće i potrebnije. Takvim usmjeravanjem na nemoguće, onemogućavamo ostvarenje željenih promjena. Ovo je proces koji vam može pomoći da prihvatite sebe u vremenu, mjestu i trenutku u kojemu živite. To je jedino što imamo. Zaboravimo beskorisna maštanja koja nam crpe energiju i usmjerimo se na sadašnji trenutak koji mijenja i naš pogled na prošlost, našu sadašnjost, a zatim i našu budućnost.

Senka Kušer Mijić: Zdravlje žene izvire iz njezine neuvjetovane ljubavi prema sebi

Povucite se na mirno mjesto koje vam omogućava opušten rad bez prekida i ometanja. Opustite svoje tijelo i dopustite mu da bude mirno, a kralježnica uspravna. Mirnim disanjem opustite cijelo tijelo, a zatim potpuno zatvorite oči.
Posve se usmjerite na svoje disanje i protok daha.

Promatrajte kako dah ulazi u vaše tijelo, smiruje vas i opušta. Dovedite disanjem mir u cijelo svoje tijelo.

Osjetite kako vam zrak ulazi kroz nosnice u tijelo, a zatim i u vaše srce. Osvijestite prostor prsa i u njemu srce i pluća. Osjetite opuštenost i olakšanje. Pustite neka se disanjem vaša prsa šire, a s njima i vaše srce.

Osvijesti, znaj ili vidi da je tvoje srce predivan, mirisan cvijet koji cvjeta i otvara se svijetu i životu svojim širokim i mirisnim laticama.

Spojite se s tom slikom cvijeta. Osjeti njegovu boju, miris i ljepotu. Osjeti divljenje prema njemu, njegovoj snazi i posebnosti. Osvijesti da si taj cvijet ti. Posebna. Mirisna. Čarobna ljepota.

Reci si:
„Spremna sam vidjeti svoju divotu.
U ovome trenutku biram ukloniti iz svojega uma i života sve negativnosti, blokade i destruktivne misli koje su me dosad u tome sprečavale.
Stabilno stojim na svojim dvjema nogama i prihvaćam sebe ovdje i sada.
Podupirem se.
Ja sam blagoslov za cijeli svijet.“

Dozvoli si da te osjećaji Ljubavi i zadovoljstva ispune u potpunosti. Ostani u tom procesu barem 15 minuta, a zatim duboko udahni, otvori oči i osjeti prisutnu sreću i zadovoljstvo. Kreni u život slaveći svoje promjene.

Preuzeto iz radne bilježnice ‘Holističko zdravlje žene: Koraci do cjelovitosti’ Senke Kušer-Mijić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci