Louise Hay: Meditacija od 5 minuta koja otvara srce

Louise Hay daje savjet kako početi meditirati

Iskustvo Louise Hay s meditacijom

Louise Hay kaže da je počela meditirati prije mnogo godina uz pomoć mantre. Može se koristiti sanskrtske riječi kao što je "om" ili "hu", ali i neke umirujuće riječi na materinjem jeziku kako što su "ljubav" ili "mir" te rečenice poput "ja sam ljubav" ili "sve je u redu".

Evo njezina svjedočanstva o prvim iskustvima...

"Prije nego što sam naučila svakodnevno meditirati, bila sam jako napeta i uplašena. Svaki put kada bih meditirala, dobila bih glavobolju. To je trajalo tri tjedna. Kako su se moje tijelo i um počeli opuštati, glavobolja je nestala.

Od tada, meditiram stalno i pohađala sam razne tečajeve. Svaki od njih nudi pomalo drugačiju metodu meditacije i svaki od njih ima svoje prednosti.

Mnogi žele svakodnevno meditirati, ali to ne čine jer misle da postoje brojna pravila koja moraju pratiti ili se plaše da to ne čine kako valja. Ja želim s vama podijeliti 8 jednostavnih koraka za meditaciju, koja će vam dnevno oduzeti samo 5 minuta vremena.

ženaPetominutna vježba koja otvara srce

Udahnite. Izdahnite.

Udahnite. Izdahnite.

Udahnite i izdahnite sve ono što se krije u vama.

Ovo je novi dan i ne trebamo u sebi nositi prošlost.

Stavite jednu ruku na srce, a drugu na trbuh.

Dok tiho dišete, osjetite koliko vas je utješio ovaj osjećaj. Imajte na umu da ovo možete raditi bilo kad i bilo gdje i time pomoći sebi kad god je potrebno. Kako je to umirujuće!

Dopustite da "jučer" ode. Ovdje ste zbog sebe. I dok puštate prethodni dan, čak i sadašnji trenutak da odu, usmjerite svoju pažnju na ovaj dan, ovaj sat, na ovo vrijeme.

Usmjerite svu svoju pažnju na ovaj divan, predivan dan.

Dopustite srcu da se otvori i napravi mjesto svemu dobrom što vam Univerzum šalje.

Sve je u redu.

Poklon vašem tijelu

Meditacija je jedan od najboljih poklona koji možete podariti svom tijelu. Ono vas svaki dan voli i podržava i lijep je osjećaj podariti mu nešto zauzvrat. Zapamtite da je meditacija samo način povezivanja sa svojim unutrašnjim vodičem. Mi smo, naravno, uvijek u vezi s njim dok obavljamo svakodnevne poslove, ali svjesno povezivanje lakše je kada mirno sjedimo i osluškujemo.

Vaša afirmacija glasi: uvijek sam u kontaktu s božanskim vodičem.

Žena inspiracija: Louise Hay

Louise Hay: Nemojte odbaciti naviku - rastvorite je!

 

 

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci