Gledajte očima ljubavi: Meditacija za dublje povezivanje s energijom ljubavi

Ljubav je i osjećaj i energija koja nas može snažno podržati ako se unutar sebe s njom svjesno uskladimo. Njegujući ljubav kao svoju najvišu namjeru, možemo se osjećati mirnije i sretnije, a ovaj nas fokus može podržati i u stresnim i teškim trenucima...

Meditacijsku tehniku za dublje povezivanje s energijom ljubavi navodi američka učiteljica joge i meditacije Jennie Lee u svojoj knjizi Breathing Love: Meditation in Action. Iskušajte jednu koju je nazvala Eyes of Love (Oči ljubavi).

Prvo dišite suosjećajući sa sobom i gledajući sebe kao ljubav. Odredite namjeru da budete potpuno prisutni u susretima s ljudima – odvojite vrijeme da ih pogledate očima ljubavi – uspostavite kontakt očima i nasmiješite im se. Osvijestite vezu koju dijelite – ista energija koja kuca u vašem srcu nalazi se i u njihovim srcima. Držite svoje srce otvoreno, bez obzira na ono što vam dolazi u život i ne zaboravite osjetiti sućut i prema sebi i prema drugima, čak i prema onim „teškim“ ljudima, jer oni je trebaju najviše. Lee objašnjava da će nam gledanje očima ljubavi s vremenom postati jednostavno poput disanja, a naš će život biti onoliko miran koliko se uskladimo sa svojom pravom prirodom – ljubavi.

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci