Dr. Joe Dispenza: Meditacija povezivanja sa svojom budućnošću

Prema dr. Dispenzi, glavna metoda za ostvarivanje svojih neograničenih sposobnosti su meditacije. Ima ih nekoliko, a ova koju prenosimo iz knjige 'Ostvari svoje neograničene sposobnosti' može vam pomoći da se povežete sa željenom budućnošću

Dr. Joe Dispenza: Kako ostvariti svoje neograničene sposobnosti

Prvi korak je razmišljanje o potencijalnom iskustvu koje želite – novo radno mjesto, potpuno besplatno ljetovanje, nove, zdrave veze, više novca, duboka mistična iskustva... Kad odredite novo iskustvo koje želite stvoriti, dodijelite mu veliko slovo i potom ga zapišite na papir. To slovo shvatite kao simbol koji predstavlja tu specifičnu mogućnost u vašem životu. Pisanje tog simbola na papir umjesto da samo razmišljate o njemu važno je jer čin pisanja utvrđuje da to želite. Potom nacrtajte dvije valovite crte oko njega koje će predstavljati elektromagnetsko polje koje biste trebali stvoriti oko svojega tijela da biste se uskladili s tim potencijalom u kvantnom polju.

Zatim tom slovu pridružite određeno značenje da bi vaša namjera postala još jasnija. Sjetite se specifičnih pojedinosti onoga što želite i navedite najmanje četiri. Jedino što ne smijete je bilo kakvo spominjanje vremenskog okvira. Na primjer, ako je vaša namjera dobar posao, vaš popis mogao bi izgledati ovako:

  • zarađivanje 5000 kuna više nego što sada zarađujem
  • predvođenje vlastitog tima izvrsnih stručnjaka
  • putovanje svijetom uz velikodušan račun za pokrivanje troškova
  • skladni međuljudski odnosi
  • davanje doprinosa svijetu.


Potom na isti papir zapišite emocije koje ćete osjećati kad se taj zamišljeni potencijal dogodi. Mogli biste zapisati:

  • osjećaj moći, neograničenost, sloboda, udivljenje, zaljubljenost u život, radost, dostojnost.

Što god to bilo za vas, zapišite. A ako mislite da ne znate kako ćete se osjećati jer to još niste doživjeli, pokušajte navesti zahvalnost – to vrlo dobro funkcionira. Zahvalnost je moćna emocija za primjenu u manifestiranju jer je, u pravilu, osjećamo nakon što nešto primimo. Stoga i emocionalni potpis zahvalnosti znači da se to već dogodilo. Dok ste zahvalni ili osjećate da nešto cijenite, u najboljem ste stanju za primanje. Kad prihvatite zahvalnost, vaše tijelo će, kao nesvjestan um, povjerovati da se u sadašnjem trenutku već nalazi u toj budućoj stvarnosti.

Različite emocije koje ste naveli zapravo su energija koja će nositi vašu namjeru. Taj proces nije intelektualan, nego instinktivan. Morate doista osjetiti te emocije. Morate poučiti svoje tijelo kako će se u budućnosti osjećati prije no što se ta budućnost dogodi – i morate to učiniti u sadašnjem trenutku.

joe dispenzaZapočnite tako što ćete pozornost usmjeriti na različite dijelove tijela, ali i prostora oko njih. Postanite svjesni beskonačnog, golemog prostora daleko iza vaših očiju u tom vječnom, mračnom prostoru, prostoru u sredini vaše glave, prostoru između stražnjeg dijela grla i stražnjeg dijela glave, a potom iza svoje glave u prostoru.

Potom postanite svjesni prostora u sredini svojega grla, prostora s onu stranu svojega grla i oko vrata, prostora u središtu svojeg prsnog koša, prostora oko svojeg tijela, prostora iza svojeg pupka i naposljetku prostora oko svojih kukova, u toj beskonačnoj crnoj praznini. Uzmite si vrijeme za svaki od tih prostora i osjetite ga, postanite ga svjesni i ostanite prisutni s njime.

Postanite svjesni golemosti prostora koju soba u kojoj se nalazite zauzima u prostoru i potom proširite svoju svjesnost na golemost prostora s onu stranu te sobe u prostoru te naposljetku na golemost prostora koju sâm prostor zauzima u prostoru.
Vrijeme je da povučete pozornost od svojega tijela, okruženja i vremena i postanete nitko, ništa, nigdje i izvan vremena, da postanete čista svijest, da se kao svjesnost otvorite u tom beskonačnom, crnom prostoru i beskonačnom polju u kojem postoje sve mogućnosti. Ako vam nešto odvrati pozornost, jednostavno se vratite u sadašnji trenutak. Nastavite se otvarati u taj nematerijalni prostor tako što ćete mu i dalje posvećivati pozornost.

Zamislite potencijal koji već postoji u kvantnom polju i s kojim se želite povezati tako što ćete se prisjetiti svojega slova. Osjetite energiju tog budućeg potencijala – u sebi i posvuda oko sebe – i povežite se sa svojom budućnošću. Kad to učinite, ući ćete u novo stanje bivanja te u polje odašiljati posve nov elektromagnetski potpis. Kad je vaša energija vibracijski usklađena s tim potencijalom, taj novi događaj pronaći će vas – vi ne morate učiniti ništa. Vrlo je važno da razumijete, navodi dr. Dispenza, kako će možda biti potrebno više meditacija da se vaša buduća mogućnost ostvari. To može biti tjedan dana, mjesec ili čak dulje. Presudno je nastaviti s time sve dok se ne dogodi.

Kad ste u tom novom stanju bivanja u kojem odašiljete novi elektromagnetski potpis, prisjetite se svoje budućnosti prije no što se dogodi i počnite, živeći u toj budućnosti, mentalno uvježbavati kako ćete se u njoj osjećati.

Predajte svoju tvorevinu višem umu, sijući sjemenku u beskonačnom polju mogućnosti – i jednostavno je pustite! Naposljetku, blagoslovite svoje tijelo novim umom. Blagoslovite svoj život, blagoslovite svoje izazove, blagoslovite svoju dušu, blagoslovite svoju prošlost i blagoslovite svoju budućnost. Blagoslovite božansko načelo u sebi i otvorite srce te zahvalite za novi život prije no što se manifestira.

Polako vratite svijest natrag u sobu i, kad budete spremni, otvorite oči. Ustanite iz meditacije kao da se vaša budućnost već dogodila – te dopustite da sinkroniciteti i nove mogućnosti pronađu vas.

Da bismo započeli življenje u budućnosti koju želimo, potrebno je imati znanje i onda ga primijeniti. Potrebno je imati jasnu namjeru i uzvišenu emociju. Puko ponavljanje afirmacija jednostavno nije dovoljno. Kombinacija uma i tijela – misli i osjećaja – utječe na materiju. Time stvaramo stvarnost. Zato nam dr. Dispenza svima postavlja pitanje: „Koje iskustvo u kvantnom polju čeka da pronađe vas?“

Pripremila Vlasta Prohaska Jarec

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci