Zašto se neven naziva biljkom kože

Na temelju stoljetne upotrebe u njezi kože posebno se izdvojilo samo nekoliko biljaka, a jedna od njih svakako je neven...

Mnogi ga nazivaju biljkom kože jer se u narodu upotrebljava u rješavanju gotovo svih kožnih problema: akni, bradavica, ekcema, psorijaze i seboreje, kurjih očiju, opeklina, ozeblina, osipa, urtikarija, uboda insekata te za brže zacjeljivanje rana. Odgovara svim tipovima kože.

Jednako blagotvorno djeluje na suhu i osjetljivu kožu koja se peruta kao i na masnu kožu sklonu upalnim procesima. To je zato što taj lijepi narančasti cvijet krije cijeli niz ljekovitih spojeva koji u međudjelovanju potiču obnovu kože i ublažavaju upale, što je i dokazano u nekoliko kliničkih studija.

Zato je sastojak široke palete kozmetičkih proizvoda namijenjenih koži kojoj je potrebna regeneracija, a čest je i u dječjoj kozmetici.

Iskušajte ga u: Calendula dnevna krema, 38 kn, Afrodita; Neven krema, 12 kn, Encian; Neven dječji losion za tuširanje, 80 kn, Weleda; balzam za usne bio neven, Logona

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci