Ulje sjemenki mrkve - pomlađuje, hiratizira, obnavlja kožu

Ima antibakterijska i iscjeljujuća svojstva, a sposobno je suhoj koži i kosi podariti vlagu...

Ulje mrkve dobiva se iz osušenih sjemenki divlje mrkve čiji sitni cvjetići zabijele livade od lipnja do rujna. Sićušne sjemenke obiluju nutrijentima, ali nažalost ne daju mnogo ulja. Nježno ulje mrkve ima antibakterijska i iscjeljujuća svojstva, a sposobno je suhoj koži i kosi podariti vlagu. Osim što odlično hidratizira, pomaže koži zadržati vlagu kako ne bi isparila, a to ga čini savršenim sastojkom u hidratantnim preparatima.

Također, poput drugih ulja od sjemenja, i ovo ulje ima pomlađujuće djelovanje na suhu i zrelu kožu – revitalizira umornu kožu i poboljšava njezinu elastičnost. Smatra se važnom supstancijom u tretiranju ekcema i drugih kožnih problema jer omekšava tkiva. Ulje mrkve sadrži dobro poznat pigment karoten, zbog čega se često koristi i kao prirodni sastojak za ubrzavanje tamnjenja.

Iskušajte: Overnight Detox Oil, oko 200 kn, Caudalie; Tonirana krema za lice s mrkvom, 89 kn, Lavera; serum All About Eyes, 219 kn, Clinique; Balzam od mrkve za brzo tamnjenje, 85 kn, Tinktura; suho ulje za tamnjenje SunTané, 109 kn, Olival

Magda Dežšek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci