Medvjeđi luk - čistač krvi

U proljeće obratite pozornost da vam na tržnici ne promaknu zeleni listovi medvjeđeg luka. Evo za što je sve koristan i kako se od njega priprema pesto

Ova samonikla biljka po ljekovitosti se uspoređuje sa češnjakom, s kojim dijeli sličan intenzivan miris i okus. Nazivaju je čistačem krvi, a dobra je i kod tegoba s lišajevima, reumom, gihtom. Svježa se može dodati u salate, variva, a mi vam predlažemo da od nje pripremite i pesto:

(za 4 osobe)
2 svežnja medvjeđeg luka
100 ml maslinova ulja
žlica pinjola
svježe mljeveni papar
50-75 g naribanog parmezana
sol
Operite i nasjeckajte medvjeđi luk. U tavi bez masnoće popržite pinjole. Medvjeđi luk, ulje, parmezan i pinjole usitnite štapnim mikserom pa popaprite i posolite. Pesto poslužite uz tjesteninu ili krumpir.

Pročitajte i:

Sve dobrobiti medvjeđeg luka

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci