Helena Malogorski: Kako napraviti aloe vera gel

Pogledajte kako možete sami napraviti čudesan aloe vera gel

"Postoje četiri biljke koje su nužne za čovjeka: pšenica, grožđe, maslina i aloe. Prva hrani, druga pruža radost srcu, treća osigurava harmoniju, a četvrta čini čovjeka zdravim." - rekao je Kristofor Kolumbo

Aloe vera, biljka poznata kao eliksir mladosti, pripada porodici ljiljana, a najbolje uspijeva u Africi i na Karibima. Kao i kaktusi, aloe vera zadržava tekućinu kako bi preživjela u toplim, sušnim klimatskim uvjetima, a njen gel ima jedinstven sastav i ljekovita svojstva koja sve više iznenađuju znanstvenike.

Ljekovito djelovanje na cijelo tijelo

Popis ljekovitih načina uporabe aloe vera gela je uistinu dug i bogat.

On smanjuje bol i svrbež izazvan ubodom insekata, smanjuje oštećenje tkiva uzrokovano ozeblinama, pomaže kod kožnih osipa i alergijskih reakcija, suzbija virus herpesa, smanjuje probleme s aknama i pojavu dosadnih prištića, olakšava simptome psorijaze, dermatitisa i ekcem, čisti organizam iznutra i izvana, pomlađuje kožu i njeguje je, štiti od ožiljaka i strija, pruža njegu nakon brijanja, smanjuje tamne mrlje na koži, a možete i napraviti masažu kože pilingom od aloe vere.

Zatim, smanjuje razinu šećera u krvi, pomaže kod astme, prirodno njeguje zube te jednostavno na čudotvoran način ljekovito djeluje na čitavo ljudsko tijelo.

Helena Malogorski, poznata hrvatska raw food blogerica i autorica projekta Blendologia pokazuje nam kako možemo sami napraviti aloe vera gel.

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci