Helena Malogorski: Kako napraviti aloe vera gel

Pogledajte kako možete sami napraviti čudesan aloe vera gel

"Postoje četiri biljke koje su nužne za čovjeka: pšenica, grožđe, maslina i aloe. Prva hrani, druga pruža radost srcu, treća osigurava harmoniju, a četvrta čini čovjeka zdravim." - rekao je Kristofor Kolumbo

Aloe vera, biljka poznata kao eliksir mladosti, pripada porodici ljiljana, a najbolje uspijeva u Africi i na Karibima. Kao i kaktusi, aloe vera zadržava tekućinu kako bi preživjela u toplim, sušnim klimatskim uvjetima, a njen gel ima jedinstven sastav i ljekovita svojstva koja sve više iznenađuju znanstvenike.

Ljekovito djelovanje na cijelo tijelo

Popis ljekovitih načina uporabe aloe vera gela je uistinu dug i bogat.

On smanjuje bol i svrbež izazvan ubodom insekata, smanjuje oštećenje tkiva uzrokovano ozeblinama, pomaže kod kožnih osipa i alergijskih reakcija, suzbija virus herpesa, smanjuje probleme s aknama i pojavu dosadnih prištića, olakšava simptome psorijaze, dermatitisa i ekcem, čisti organizam iznutra i izvana, pomlađuje kožu i njeguje je, štiti od ožiljaka i strija, pruža njegu nakon brijanja, smanjuje tamne mrlje na koži, a možete i napraviti masažu kože pilingom od aloe vere.

Zatim, smanjuje razinu šećera u krvi, pomaže kod astme, prirodno njeguje zube te jednostavno na čudotvoran način ljekovito djeluje na čitavo ljudsko tijelo.

Helena Malogorski, poznata hrvatska raw food blogerica i autorica projekta Blendologia pokazuje nam kako možemo sami napraviti aloe vera gel.

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci