Aromaterapija kod kuće: esencijalno ulje origana

Najzdravija zagrebačka adresa: Fitoaromaterapijsko savjetovalište i laboratorij za izradu aroma-pripravaka, Farmacia, Ilica 11

Ovih dana pojačani su problemi s dišnim sustavima i probavom, a jedno od ulja, ističe magistra Andrea Koščec iz Farmacijinog fitoaromaterapijskog savjetovališta u Ilici 11, koje potiče rješavanje ovih problema je esencijalno ulje origana iliti mravinca. Ulje mravinca koristi se kao probavni tonik, te smiruje bolove i grčeve probavnih organa. Izuzetno je dobar kod tegoba jetre izazvanih virusima, a koristan je i kod ublažavanja tegoba koje su posljedica artritisa i reumatizma, te za rješavanje problema celulita.

Sastav mravinca iliti ulja origana smanjuje napetost i glavobolju, a riješit će vas i neželjenih nadražujućih posljedica ako konzumirate previše kave ili čaja. Pomaže i u rješavanju kašlja, te akutnih i kroničnih plućnih tegoba.

Ulje mravinca - predlaže magistra Koščec - možete naći u izvrsnim Pranarom Opeokapsulama koje imaju bazno ulje repice. To je prvi dodatak prehrani s eteričnim uljima za oralnu primjenu! Oleokapsule imaju jako dobro djelovanje na dišni sustav, te rješavaju probleme sa sinusima. Inače je u aromaterapiji ulje mravinca jedno od najvažnijih.

Mravinac spada u skupinu eteričnih ulja koje je na osnovu kemijskog sastava bogato fenolima. Dobiva se destilacijom biljke u cvatu. Bogato je i karvakrolom kojeg ima preko 50 %, što znači da ima izuzetno antibakterijsko i protugljivično djelovanje. Treba napomenuti i da ovo ulje ima jako nadražujući učinak ako ide direktno na sluznicu, zato se o uvjetima i načinima uzimanja prije svega treba posavjetovati s ljekarnikom.

y

U dogovoru s liječnicima za vas u Farmacijinoj ljekarni mogu se izraditi i pripravci koji pokrivaju indikacije i individualne potrebe u sljedećim područjima: 

1. aromaterapija u liječenju urogenitalnog sustava
2. aromaterapija u liječenju dišnog i imunološkog sustava
3. aromaterapija u liječenju koštanog sustava
4. aromaterapija u liječenju živčanog i krvožilnog sustava
5. aromaterapija u liječenju probavnog sustava i metabolizma
6. aromaterapija u liječenju dermatološkog sustava

Naše znanje i iskustvo u ovom području, te suradnja s fitoaromaterapeutom dr.sc. Striborom Markovićem, otvorit će Vam nove mogućnosti liječenja.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci