Želimo li se podići na višu razinu svijesti, tijelo nas mora pratiti

Ušli smo u vrijeme nove evolucije: vibracije se mijenjaju, kako ljudske tako i planeta Zemlje. Svijet koji nam je poznat brzo se mijenja, život je postao sve manje predvidljiv, stara pravila kao da više ne vrijede. U svim tim promjenama, gdje duh juri prema gore, često zaboravljamo tijelo kao naše vozilo za više razine svijesti, njegovu vrhovnu mudrost...

Primjećujete li te promjene? Imate li osjećaj da se vrijeme ubrzava, da se životni stavovi moraju preispitati, da naizgled živimo isto, a sve je drukčije?

Mnogo pametniji od nas tvrde da ljudska duša podiže svoje vibracije, da teži svijetu harmonije, ljubavi, empatije, duhovnosti... Sve se to događa brzo, a tijelo mora biti na visini zadatka kao nikada prije – lijep, zdrav, čist, funkcionalan i siguran dom našem unutarnjem biću. Bez toga ne možemo pratiti intenzivne energetske promjene prirode koje se već događaju i bit ćemo izvan tog fascinantnog preobražaja, iako imamo privilegij biti njegovi svjedoci.

Ako se želimo podići na sljedeću razinu svijesti, prije svega se moramo zapitati: ŠTO JE S NAŠIM TIJELOM? Znamo li mi kako je ono? Imamo li vremena osluhnuti njegov govor? Treba li mu što, je li umorno, muči li ga nešto? Taj unutarnji dijalog je prijeko potreban i ako je iskren, uvijek će nas odvesti do pravih odgovora.

Ono što je sigurno – bit će vam potrebno više odmora, više vježbe, zdravija prehrana. Jako nam je potreban i čišći životni prostor, oslobađanje od toksičnih međuljudskih odnosa, a više nego ikada potrebno nam je izbacivanje svih nagomilanih otrova iz organizma – kemijskih i emocionalnih.

U slučaju da vam je potrebna pomoć ili usmjeravanje, postoji više načina kako se uz holističke suvremene tehnike taj proces može ubrzati. To se odnosi na tehnike dijagnostike energetskog stanja organizma, na sistem popunjavanja energetskog deficita, balansiranja i energetskog pročišćenja, na stručno vođenu detoksikaciju organizma, na pažljivo odabran sistem vježbanja i na pomoć kod oslobađanja od opterećujućih emotivnih stanja.

Toliko je izazova oko nas da je ova pomoć izvana gotovo neophodna. Jedino tako će tijelo biti dovoljno pročišćeno i protočno da naša svijest (inače zarobljena u bolovima, umoru i stresu) bude slobodna svjedočiti stvaranju predivnog novog svijeta. Tražeći mir u sebi, pronađite mir za čitav svijet.

asanaKlasična mantra - Put mira

Od nestvarnog odvedi me ka stvarnom.

Od mraka odvedi me ka svjetlosti.

Od smrti odvedi me ka besmrtnosti.

Neka sva bića žive u sreći,

neka sva bića žive u miru,

neka sva bića postignu jednakost,

neka sva bića dostignu samoostvarenje,

neka sreća zavlada cijelim svijetom.

Om, šanti, šanti, šanti.

(Om, mir, mir, mir)

Vajrasana – Dijamant

Budite uzemljeni i stabilni poput stijene. Ovo je asana koju možete izvoditi nakon jela jer ubrzava probavu. Sjednite na pete, savijte koljena, izravnajte leđa i vrat. Dlanove položite na koljena i gledajte ravno ispred sebe ili zatvorite oči. Dišite smireno, u vlastitom ritmu.

Djelovanje: Ova je asana ugodna za meditaciju i relaksaciju te služi kao početni položaj za velik broj drugih asana. Korisna je za sve koji imaju problema sa zglobovima i spuštena stopala. Uklanja reumatske bolove u koljenima i ubrzava rad probavnog sustava. U ovoj pozi, kao i u ostalim pozama na koljenima, potrebno je koristiti meku prostirku ili jastuk.

Maja Popov i dr. Dobrinka Arbanovska, Holistička akademija Maja Popov

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci