Video: Važnost prevladavanja borbe u životu

Od prirode uvijek stižu najbolje lekcije. Ova kratka priča o leptiru nas uči da bez borbe ne rastemo i ne jačamo pa je važno da sami rješavamo svoje izazove

Jedna je žena pronašla kukuljicu leptira. Sutradan se na čahuri pojavio mali otvor. Nekoliko je sati promatrala leptira kako se trudi probiti kroz sitnu rupu, sve dok odjednom nije prestao napredovati. Izgledalo je kao da je zarobljen.

Stoga je žena odlučila pomoći leptiru. Uzela je škare i izrezala preostali dio čahure. Leptir, natečenog tijela i malih, nejakih krila tada je izronio lako.  

Žena nije razmišljala o tome što je napravila već je sjela i čekala da leptir zamahne krilima i da se podigne u zrak, ali to se nije dogodilo. Leptir je ostatak života proveo ne mogavši letjeti, puzeći okolo sa zakržljalim krilima i natečenim tijelom.

Unatoč ženinoj dobroj namjeri, ona nije razumjela da se leptir mora sam probiti kroz mali otvor kukuljice jer to je Božji način da leptir prebaci tekućinu iz tijela u krila kako bi ona bila spremna za let jednom kada se oslobodi čahure.

Pouka priče: Naše borbe u životu razvijaju našu snagu. Bez borbe nikada ne rastemo i nikada ne jačamo pa je važno da sami rješavamo svoje izazove, ne oslanjajući se na pomoć drugih.

Pogledajte video:

Pripremila: Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci