Uspjeh po mojoj mjeri

U današnje vrijeme uspjeh se najčešće mjeri materijalnim dobrima i koristima koje iz njih proizlaze, no pravi uspjeh je mnogo više od toga, a da bismo ga ostvarili, treba razvijati ove kvalitete

Integritet

Integritet je kad smo usredišteni u središtu svojeg bića, a ne u alternativnim centrima kao što su, primjerice, osoba, ego, bračna ili obiteljska veza, institucija, religija itd. Kao što u našem tijelu postoji centar gravitacije, tako postoji i osnovno središte koje izvire iz samog srca našeg bića. Kada smo svjesno povezani s tim središtem, možemo djelovati kao cjelovita bića. U suprotnom, morat ćemo se osloniti na lažna središta.

Ilustracije radi, to je kao da gradimo kuću od pijeska u nadi da ćemo biti sigurni i zaštićeni od vremenskih neprilika. U tom slučaju, poslije prve ozbiljnije kiše zna se što slijedi. Ako želimo stabilnu i pouzdanu kuću koju neće srušiti pljusak, povežimo se sa središtem u srcu svojeg srca.

Samopouzdanje

uspjehPotpuno povjerenje u vlastitu unutarnju moć najvažnija je kvaliteta bez koje nikada nećemo osjećati dovoljnu hrabrost biti svoji. Većini ljudi samopouzdanje biva ozbiljno narušeno još u ranom djetinjstvu. Umjesto da nas vode na putu do samopouzdanja, roditelji i društvo gotovo nas neizostavno uvjetuju do te mjere da potpuno zaboravljamo što znači vjerovati u sebe i svoje instinkte. Zato smo, među ostalim, tako skloni vjerovati vanjskom autoritetu.

Ponovno izgrađivanje samopouzdanja, kako bismo konačno došli do izražaja kao jedinka i spoznaje tko smo mi zapravo, događa se progresivno na putu otrežnjenja i oslobođenja od uvjetovanja. Za to su nam potrebni pomoć i podrška drugih samopouzdanih ljudi. Mudro je potražiti takve ljude prije nego što nam budu prijeko potrebni.

Interes za kreativnost

Da bismo imali interes za kreativnost, moramo probuditi strast za izlaskom iz svoje čahure i predstavljanjem sebe na svoj način. To će nam još više povećati entuzijazam za samoizražavanjem. Da bi nas strast u obliku interesa natjerala da radimo kreativan posao, treba uvidjeti da je želja za samoizražavanjem inherentna našoj istinskoj prirodi. Na koji ćemo se način izraziti uopće nije važno sve dok to ne ide protiv naše stvarne prirode. Što se tiče uspjeha, on dolazi sam kad radimo ono što nas doista ispunjava.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci