Upalite svijeću za životnu promjenu

Njujorška psihologinja dr. Catherine Riggs-Bergesen, pionirka u prakticiranju terapije svijećom, potiče nas da jednostavnim ritualom paljenja svijeće poboljšamo život

Paljenje svijeća drevna je tradicija mnogih religija, a u što god vjerovali, prostorija obasjana svjetlošću svijeća donosi nam osjećaj smirenosti. Inspirirana time, njujorška psihologinja dr. Catherine Riggs-Bergesen, pionirka u prakticiranju terapije svijećom, potiče nas da si jednostavnim ritualom paljenja svijeće poboljšamo život. Prema njezinom savjetu, palite svijeću s namjerom, a njena energija pomoći će vam izmijeniti energiju situacije koju želite promijeniti.

„Uživajte u samom činu paljenja svijeće i luksuzu da možete reći: ‘Sljedećih 10 minuta posvećujem sebi, naučit ću nešto novo’“, piše američka psihologinja u knjizi Candle Therapy: The Magical Guide to Life Enhancement.

„Gledajući u plamen, fokusirajte se na ono što želite za sebe, primjerice, što biste uradili da vas nije strah od neuspjeha i što si možete obećati da ćete napraviti za sebe. Vaš um pritom može lutati, ali ga nježno usmjerite na ono što želite za sebe. Vizualizirajte sebe u novim počecima“, savjetuje psihologinja.

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci