Tri alata koja vas izvlače iz dugova - zauvijek

Simone Milasas, autorica knjige Radost poslovanja koja je prevedena na 13 jezika i sjajan je materijal za sve one koji su zaglavili u starim uvjerenjima i blokirani strahom od uspjeha otkriva kako novcu i poslu možemo dati i sasvim drugačiju energiju. Razgovarali smo sa Simone i otkrila nam je uz koja se tri alata ona izvukla iz dugova od stotine tisuća dolara. Vrijedi isprobati...

Simone Milasas: Kako novcu i poslu dati energiju radosti i stvaranja?

Možemo promijeniti gledište

Simone Milasas svjetska je Access Consciousness koordinatorica i autorica programa Radost poslovanja pomoću kojeg educira poduzetnike u cijelome svijetu i pomaže im unaprijediti poslovanje. Njena knjiga Radost poslovanja prevedena je na 13 jezika i sjajan je materijal za sve one koji su zaglavili u starim uvjerenjima i blokirani strahom od uspjeha. Iako odrastamo s određenim uvjerenjima, to ne znači da ih ne možemo otpustiti i preokrenuti gledište.

Jedan od zastrašujućih aspekata financija su i dugovi. Simone ima zaista zanimljiv stav o dugovanjima. Pitali smo je može li nam objasniti o čemu je riječ...

"U knjizi Getting Out of Debt Joyfully detaljno sam pisala o tome. Naime, kad sam upoznala Garyja Douglasa i Daina Heera (osnivače metode ACCESS CONSCIOUSNESS kojom se i Simone služi, op.ur.), bila sam dužna 187.000 australskih dolara. Koristila sam Access alate u raznim sferama života, ali ih nisam koristila u poslu. Onda sam se jednog dana zapitala što je najgore što se može dogoditi ako počnem koristiti Access alate i u poslu.

Odlučila sam probati tijekom tri mjeseca i vidjeti hoće li se moja financijska situacija promijeniti. Bila sam u fazi u kojoj, što god sam pokušavala, ništa nije donosilo rezultate. Ništa se nije mijenjalo. Očekivala sam da će se netko pojaviti i čarobnim štapićem riješiti moju situaciju. Shvatila sam da sam ja ta koja mora učiniti nešto drugačije.

Tri su mi alata zaista bila korisna. Prvi je bio da svaki dan, kad bi se spomenuo novac ili bilo što vezano uz novac, postavim pitanje: ‘Je li ovo moja točka gledišta o novcu ili nečija tuđa?’ Zatim sam koristila Access izjavu čišćenja – Point of destruction, Point of creation (POD & POC). To može biti i dulja verzija, a potpuno je nevažno znati što znači. Jednostavno mijenjate energiju.

Evo zašto vas novac zaobilazi

Negativna uvjerenja o novcu koja vam blokiraju prihode

Druga stvar koju sam radila: počela sam uza se stalno nositi određenu količinu novca za koju sam mislila da bi je bogata osoba mogla nositi. Taj alat mi nije imao mnogo smisla, ali kako sam već odlučila primijeniti Access alate, zaista sam i nosila sa sobom 1000 dolara. Taj novac nije za trošenje, samo ga nosite sa sobom. Poslije određenog vremena jednostavno dobijete osjećaj imanja novca.

I treća stvar: otvorila sam svoj ‘račun od 10 posto’. Zamisao je da imate jedan račun na koji odvajate 10 posto od svake zarade. Ako zaradite 100 dolara, onda uplatite 10 dolara. Taj novac je tu samo za vas. Ne trošite ga! Ne čuvate ga za crne dane! Ne kupujete automobil tim novcem! Jednostavno ga imate.

Ovaj alat je bio najluđi. Bila sam u tolikim dugovima i osjećala sam se pomalo loše što ostavljam sa strane tih 10 posto. Međutim, odlučila sam da se energija mora promijeniti. Tada sam shvatila i nešto vrlo zanimljivo – mnogi ljudi koji su u dugovima i ne žele zarađivati više jer to samo znači da će sve što zarade potrošiti na otplatu duga. Tih 10 posto koje ostavljate na poseban račun zapravo predstavlja izraz poštovanja koje imate prema samom sebi.

Nakon tri mjeseca jednostavno se izgubilo to financijsko očajanje koje sam prije osjećala. Promijenila se energija koja je okruživala i mene i novac."

Pročitajte i:

Koliko cijenite sebe, toliko novca imate

10 koraka za privlačenje obilja u život

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci