Tipovi osobnosti prema bojama

Svi smo dio prirode i podložni smo njenim zakonitostima. Promjenom godišnjih doba, mijenjaju se i boje prirode pa je prema bojama koje se vezuju uz godišnja doba moguće prepoznati četiri tipa osoba:

Proljetna osoba voli tople i čiste boje (boju breskve, tirkiznoplavu, svijetlogrimiznu, nebeskoplavu, toplu smaragdnu i svijetložutu). Krasi je entuzijazam, lakoća i životna radost. Otvorena je i šarmantna, ugodna u društvu te lako stvara nova prijateljstva, no može biti i lakovjerna. Djeluje impulzivno i instinktivno, puno je toga interesira i stalno je u pokretu. Prepuna je ideja, no zbog njihove količine često zapinje u realizaciji. Često živi u mašti.

Ljetna osoba voli hladne boje (boju maline, boju lavande, zelenu boju kadulje, boju mora). Najčešće djeluje smireno, no ponekad može djelovati hladno i rezervirano. Sve doživljava umom pa iako jednako dobro sluša kao što priča, može biti odveć analitički i prosuđujući nastrojena. Često ima problema s otvorenim pokazivanjem emocija, no može biti i vrlo duhovita, sa suhim, sarkastičnim smislom za humor.

Jesenska osoba voli sve jesenske boje (jarkonarančastu, zlatnožutu, ružičastu, maslinastozelenu, boju mahune, terakote i sl.). Dominantan element kod jesenske osobe je zemlja pa ovaj tip jako voli prirodu. Dobra je u organizaciji i vrlo praktična, uspješna u obavljanju nekoliko poslova istovremeno te joj je karijera izuzetno bitna. Zna se ponašati šefovski, a ponekad je previše fokusirana na detalje, što ljudima oko nje može biti naporno.

Zimska osoba voli kontrastne boje, kao što su jarkocrvena, (tamno) ružičasta, tamnoplava i indigo plava. Vrlo često nosi i crne ili crno-bijele kombinacije. Zimska osoba djeluje strogo, jako i samopouzdano, no često je to samo maska jer zimske su osobe sramežljive i zato preferiraju manje društvo. Vrlo su precizne i učinkovite u onome što rade. Odane su te se dobro nose s kriznim situacijama. No vrlo često zapostavljaju potrebe drugih ljudi, koji ih ponekad i s razlogom doživljavaju kao hladne i bezosjećajne.

Egli Ilić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci