Svatko dobiva ono što zaslužuje: Mit u koji ne smijete vjerovati!

Autorica bestselera 'Ponovno rođena', Anita Moorjani, u svojoj zadnjoj knjizi prevedenoj kod nas 'A što ako je ovo Raj' razobličuje neke od najvećih mitova koje smo prihvatili kao mjerodavne – mitove koji nas sprečavaju da živimo punim plućima samo zato što su to prevladavajuća uvjerenja u našem okruženju. Jedan do njih je mit da svatko dobiva što zaslužuje, zasnovan na odrastanju u kojem je bilo neke vrsta zanemarivanja ili zlostavljanja...

Raj, sada i ovdje

Veliki dio života najčešće provedemo u pitanju što smo mogli drukčije, vječito usmjereni na komade prošlosti koje bismo zakopali i obrise budućnosti koji nas ispunjavaju strepnjom i brigama. Tako nam najviše energije odlazi na očekivanje neočekivanog, na strepnju i nemogućnost da se pomirimo s prošlošću.

Nismo svjesni činjenice da to kako živimo i kako se osjećamo u velikoj mjeri ima veze s mitovima i uvjerenjima kojima su nas hranili od malih nogu. U život krećemo kao slobodna i protočna bića spremna dati i primiti ljubav, ali nam krutost sistema i duboko usađeni mitovi ne dopuštaju da se sjetimo da možemo drukčije i ljepše te da zaslužujemo sreću.

Autorica bestselera Ponovno rođena, Anita Moorjani, kroz svoja iskustva razlaže upravo te mitove, čuvare našeg zaborava. Nakon čudesnog izlječenja karcinoma u završnoj fazi, kad je doživjela i iskustvo blisko smrti, te prihvaćanja svog istinskog bića, Anita se vratila normalnom životu s novim uvidom, a to je da bi život koji sada živimo na Zemlji mogao postati raj kad bismo razumjeli kako on funkcionira i što treba učiniti da taj raj učinimo svojom stvarnošću. Njena inspirativna poruka obišla je svijet i postavlja temelje onoga za što smo svi rođeni: da živimo u raju, sada i ovdje.

Tvoj jedini posao je voljeti i cijeniti sebe

U Anitinu iskustvu bliske smrti najglasnija poruka je bila: „Tvoj jedini posao je da voliš sebe, da cijeniš sebe i utjeloviš istinu o vrednovanju sebe i ljubavi prema sebi“. Želja da ponovno vrati radost u naše živote osnovna je pokretačka snaga koja stoji iza nove knjige Anite Moorjani. Knjiga A što ako je ovo Raj? pokušaj je da se razobliče neki od najvećih mitova koje smo prihvatili kao mjerodavne – mitova koji su nas sprečavali da u potpunosti živimo samo zbog toga što su to prevladavajuća uvjerenja u kulturi našeg okruženja.

"Naučeni smo tražiti vodstvo izvan sebe i tako preuzimamo na sebe ono što drugi od nas očekuju. Potom, kada nismo u stanju ispuniti ta očekivanja izvana, osjećamo da smo neprikladni i puni mana. To nam ukazuje na to da, dok plovimo kroz život, sve zamisli koje čine sam temelj naših osobnih vrijednosti postaju neistinite!

Zato, bez obzira na to koliko smo radionica o samorazvoju prošli ili koliko knjiga o samopomoći pročitali, mi i dalje u potragu za odgovorima krećemo nekamo izvan sebe. To ne samo da nam ne koristi, nego nas sputava! Ništa ne može promijeniti te pogubne modele ponašanja sve dok ne razbijemo mitove i objelodanimo laži koje oblikuju naše misli i uvjerenja."

U nekoliko poglavlja knjige Anita se bavi mitovima koji su nam svima poznati i mnogima su bili nezvani krojači života, a jedan od najpogubnijih je upravo onaj da svatko dobiva ono što zaslužuje.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci