Stvorite sami onu stvarnost u kojoj želite živjeti

Manifestacija realnosti, to jest proces njenog stvaranja i rastvaranja, osnovna je zakonitost našeg cjelokupnog postojanja. Taj se proces događa stalno - u svakoj nanosekundi našeg života, i u njega smo svi uključeni. Međutim, vrlo često toga nismo svjesni pa umjesto da manifestiramo ono što želimo, često manifestiramo baš ono što ne želimo, dok ono što po svaku cijenu želimo sačuvati u materijalnoj realnosti nerijetko gubimo. Upravo zbog toga potrebno je svjesno upravljati procesom manifestacije i ovladati njezinim zakonitostima. A kad u tome uspijemo, sve što poželimo lako možemo i ostvariti

Osnova svega je naša pozornost

Svaki čovjek želi osjećati mir, radost, zadovoljstvo, s lakoćom se kretati kroz život i ostvarivati svoje ciljeve. Mnogi duhovni pravci (zen budizam, havajske hune, taoizam i dr.) tvrde da snagom uma i emocija to doista možemo i ostvariti, a kvantni su fizičari (koji su posljednjih desetljeća najviše učinili na pomirenju znanosti i duhovnosti) to i dokazali. Prema njihovim tumačenjima, osnova svake manifestacije upravo je naša pozornost, odnosno mentalna i emocionalna energija koju na nešto usmjeravamo.

Naime, iz energije sve nastaje, a što više svoje energije na nešto usmjeravamo, tvrde kvantni fizičari, to će se ono na što usmjeravamo svoju pozornost prije i materijalizirati. Tada će i čestice uložene energije malo-pomalo postajati sve gušće, dok u jednom trenutku ne postanu toliko guste da prijeđu u materijalni oblik. Ako, primjerice, želimo promijeniti posao, prvo se u mislima moramo vidjeti na novom poslu te se emocionalno povezati s tom realnošću.

Tek kad osjetimo vibraciju novog posla, poduzet ćemo niz radnji da bismo to ostvarili, i ako prema tom cilju usmjerimo kritičnu količinu energije, te je ta energija dovoljno jaka, nakon nekog vremena energija će se „zgusnuti“, a naša namjera materijalizirati. Kvantni fizičari tvrde da na ovaj način – usmjeravanjem energije na objekt svoje pozornosti – svjesno ili nesvjesno manifestiramo kompletnu svoju realnost.

Koji god scenarij možemo zamisliti, možemo i realizirati

Kako bi pojasnio proces manifestacije, poznati kvantni fizičar David Bohm poslužio se konceptom implicitnog i eksplicitnog poretka realnosti. On je materijalni svijet – svijet objekata, onaj u kojem živimo i koji doživljavamo pomoću pet osjetila – nazvao eksplicitnom realnošću, a realnost koja nije manifestirana i koja postoji kao potencijal, ali koja je, prema njegovom mišljenju, jednako tako stvarna kao i ova materijalna, nazvao je realnošću implicitnog poretka.

Prema ovoj teoriji, u svakom trenutku u implicitnom poretku postoji neograničen broj naših kvantnih kopija, kao i scenarija našega života koji su drugačiji od onoga koji trenutno živimo u eksplicitnom poretku. Tako, primjerice, u eksplicitnoj realnosti sada možda živimo život koji nas ne zadovoljava, u kojem nam je narušeno zdravlje ili u kojem neki drugi aspekt našeg života ne funkcionira kako treba, no u isto vrijeme, u implicitnom poretku realnosti postoje scenariji u kojima smo potpuno zdravi, sretni, voljeni, u kojima ostvarujemo obilje i sve drugo što svjesno priželjkujemo.

Prema Bohmu, u implicitnom poretku sve već postoji, i zato, ako poznajemo zakonitosti manifestacije te znamo upravljati svojom pozornošću, bilo koji scenarij koji možemo zamisliti možemo i ­manifestirati.

Pa ipak, razlog zašto živimo baš ovu kvantnu realnost jest to što je na takav scenarij „podešen“ naš energetski sustav te na takvu realnost usmjeravamo većinu svoje energije.

žena

Naš energetski sustav određuje koje ćemo realnosti uzemljivati

Naš je energetski sustav kompilacija naših misli, dubokih vjerovanja koja imamo o sebi, svijetu i životu, nesvjesnih navika i obrazaca ponašanja, raznih emocija koje svakodnevno iskušavamo i mnogih drugih programa koje smo, temeljem proživljenih iskustava, utkali u svoju podsvijest. Nitko od nas ne zna što sve postoji u našoj podsvijesti i, prema nekim procjenama, čak je 95 posto našeg energetskog sadržaja neosviješteno. Zato tim sadržajima ne možemo ni upravljati, no upravo ti sadržaji upravljaju našom pozornošću, a preko nje i našom realnošću.

Ako, primjerice, u svom energetskom sustavu imamo puno potisnutih emocija tuge, ljutnje ili straha, kada duboko u sebi smatramo da je život borba, kako ne vrijedimo dovoljno i slično, bez obzira na to što ćemo svjesno željeti ljubav, mir i zadovoljstvo, dobro zarađivati ili ostvarivati druge ciljeve koji nas vode prema ekspanziji, većinu vremena bit ćemo usmjereni na realnosti suprotnog predznaka. Umjesto na ono što želimo, svoju ćemo pozornost automatizmom usmjeravati na ono što ne želimo, a upravo ćemo to i dobivati.

Poput antene na radiju, šaljemo i primamo

No ako smo odmalena naučili voljeti sebe i druge, ako smo duboko u sebi svjesni svoje vrijednosti i svojih potencijala, ako svijet vidimo kao prekrasno mjesto prepuno mogućnosti, naše će misli i raspoloženja većinu vremena biti usmjerene konstruktivno, a takve će biti i odluke koje ćemo donositi, kao i životne navike te akcije koje ćemo poduzimati. Zahvaljujući energiji usmjerenoj na konstruktivne realnosti, život će nam i uzvraćati ljubavlju i mirom, a mi ćemo u eksplicitnu realnost s lakoćom manifestirati scenarije kakve svjesno želimo doživljavati.

Tako djeluje zakon manifestacije. U tom procesu manifestacije nismo sami. Na energetskoj razini svi smo povezani i zato realnost koju živimo u materijalnom poretku, svojim stanjem svijesti – mislima, emocijama, odlukama ili akcijama – svi zajedno kreiramo, a time, osim na vlastiti, utječemo i na živote drugih ljudi.  
Kvantni fizičari tvrde da svaka misao koju mislimo, svaka emocija, odluka i akcija koju poduzimamo vibriraju na određenoj frekvenciji.

Vibracija koju vlastitim stanjem svijesti odašiljemo prema van djeluje poput antene na radioprijamniku, i baš kao što pomoću antene hvatamo sve programe koji se emitiraju na određenoj frekvenciji, tako se vibracijom koju odašiljemo prema van energetski povezujemo sa svima onima čiji su podsvjesni programi slični našima, tj. sa svima koji vibriraju na istoj frekvenciji kao i mi.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci